Muntatge amb una imatge de Cristina Pedroche al programa "El Hormigueroo". A l'esquerra una imatge amb un metge enfadat

Molts metges diuen el mateix després del pas de Cristina Pedroche per 'El Hormiguero'

La polèmica presència de la reportera a l'exitós programa

La model, actriu i presentadora de televisió de 35 anys, Cristina Pedroche, s'ha vist embolicada en una important controvèrsia arran de les seves polèmiques declaracions durant la seva participació al programa El Hormiguero.

La famosa reportera de La Sexta ha estat convidada a l'exitós programa que presenta Pablo Motos, de dilluns a dijous a les 21:45h, a Antenta 3. Tenint en compte les grans xifres d'audiència del programa, resulta obvi que la transcendència d'allò que solen comentar els diversos entrevistats que van passant per l'irònic programa és molt remarcable. El motiu de la presència de Pedroche a El Hormiguero no va ser altre que la recent publicació del llibre "Gracias al miedo: Una historia de valentía, descubrimiento y amor incondicional" (Planeta). Es tracta del seu primer llibre, "una història molt personal que fa mal per la seva honestedat i atrapa per la seva bellesa. Un testimoni valent sobre com plantar cara a la por".

El motiu de la controvèrsia

Una obra literària directament condicionada per l'experiència de la maternitat de la periodista, els seus temors i les inseguretats, la por al part i l'ansietat que suposa convertir-se en mare. De tot això va parlar amb Pablo Motos, posant en dubte el suport als parts: "Se'ns fica la por que els nostres nadons no saben néixer i que necessitem 200 metges allà pul·lulant per l'habitació. No puc no parir, així que haig d'estudiar i he d'anar formada increïblement per prendre les meves decisions. Amb això no vull dir que totes haguem de fer una oposició".

Tot i això, el principal focus mediàtic de les seves paraules tenen molt a veure amb el qüestionament cap als estudis de les llevadores: "No vull assenyalar els professionals que ens atenen, perquè potser no estan tan actualitzats com haurien, perquè tampoc tenen temps. Si una llevadora atén 20 persones, és impossible que quan aquesta senyora arribi a casa tingui temps de seguir estudiant, és que és impossible”. Unes declaracions que, lògicament, han encès el sector mèdic, el col·lectiu de les llevadores i els teleespectadors del programa, com el cas d'un usuari d'X (Twitter), que va definir el comentari de Pedroche com "El que cal escoltar, ara resulta que els metges no es formen ni s'actualitzen. Ella, una il·luminada que ha llegit 4 merdes a Internet, sap més que la resta".

Una de les respostes més determinants és la que ha dut a terme la neuropediatra Mª José Mas Salguero:

Una intervenció que no ha passat desapercebuda, encara que hagi estat des de l'òptica del qüestionament cap a un col·lectiu molt lliurat amb la feina. La polèmica amb Cristina Pedroche està servida. La seva visita a El Hormiguero ha superat els 1,7 M d'espectadors, amb un 14,4% de quota i +4,2 M d'espectadors únics.