Muntatge amb una imatge d'un gos amb la llengua fora ia la cantonada superior dreta, dins d'un cercle, imatge d'un gos amb un bol de menjar a la boca

Mai donis aquestes fruites al teu gos

L'alimentació dels gossos és molt important per evitar que tinguin problemes de salut

Els gossos són part essencial de les nostres vides i com a amos responsables, ens hem d'assegurar que la seva alimentació sigui adequada per mantenir-los saludables. Tot i que alguns aliments humans poden ser beneficiosos per a ells, altres poden ser perillosos. En aquest article detallarem les fruites que mai no has de donar al teu gos i els motius darrere d'aquestes restriccions.

1- Raïms i panses: Un perill silenciós

Els raïms i panses són extremadament tòxics per als gossos, fins i tot en petites quantitats. Poden causar insuficiència renal aguda, els símptomes dels quals inclouen vòmits, diarrea, letargia i disminució de la producció d'orina. El mecanisme exacte d'aquesta toxicitat no es comprèn completament, però és vital mantenir aquestes fruites fora de l'abast de la mascota.

2- Alvocat: Més que una moda perillosa

L'alvocat conté persina, una toxina que pot ser perillosa per als gossos en grans quantitats. Tot i que petites porcions de la polpa no solen causar problemes greus, les llavors, pell i fulles són altament tòxiques i poden causar obstruccions intestinals o problemes digestius seriosos.

3- Cireres: Dolços però mortals

Les cireres, especialment els ossos, contenen cianur, una substància extremadament tòxica per als gossos. La ingesta de cireres pot provocar símptomes com a dificultat per respirar, vòmits, diarrea i, en casos extrems, convulsions i mort. És crucial evitar que els gossos consumeixin qualsevol part d'aquesta fruita.

멍스토랑에서 스테이크&와인 먹는 강아지 My Dog Eating Show Steak& Wine Asparagus Mukbang

4- Pomes: Només la polpa, mai les llavors

Tot i que la polpa de les pomes és segura i nutritiva, les llavors contenen cianur i poden ser perilloses si es consumeixen en grans quantitats. Els símptomes d'intoxicació per llavors de poma inclouen vòmits, dificultat per respirar i debilitat muscular. Sempre retira les llavors abans d'oferir aquesta fruita al teu gos.

5- Préssecs i albercocs: Un risc latent

Similar a les pomes, els ossos de préssec i albercoc contenen cianur i són perillosos. A més, la polpa d'aquestes fruites pot causar malestar estomacal i diarrea pel seu alt contingut de sucre i fibra. És millor evitar que el teu gos consumeixi aquestes fruites del tot.

6- Cítrics: Àcids i potencialment nocius

Els cítrics com ara taronges, llimones i llimes contenen olis essencials que poden irritar l'estómac dels gossos, causant malestar gastrointestinal. A més, les closques són difícils de pair i poden causar obstruccions intestinals. Mantingues el teu gos allunyat d'aquestes fruites àcides.

7- Tomàquets: Només els madurs i amb moderació

Els tomàquets madurs són generalment segurs per als gossos en petites quantitats, però les fulles i tiges contenen solanina, una substància tòxica. La solanina pot causar malestar estomacal, debilitat muscular i dificultat per respirar. Sempre retira les parts verdes abans d'oferir tomàquet al teu gos.

8- Figues: Una delícia que pot irritar

Les figues contenen ficina, una substància que pot irritar el tracte gastrointestinal dels gossos, causant malestar estomacal i diarrea. Els ossos de figa representen també un risc d'obstrucció intestinal. És millor evitar aquesta fruita per prevenir problemes digestius.