Muntatge amb la imatge d'un establiment Bonpreu ia la cantonada inferior esquerra, dins d'un cercle, calçots cuinant-se a la brasa

El lot estalvi de calçots a Bonpreu i altres productes per passar el millor dia

Amb família o amb amics, gaudeix d´una calçotada completa al millor preu

Una quinzena més els supermercats Bonpreu i Esclat ofereixen ofertes, promocions i lots estalvi. Al llarg dels propers dies us anirem donant detalls dels productes més interessants. Des d'avui fins al proper 5 de febrer estaran disponibles al vostre establiment més proper. Avui us expliquem com aconseguir els millors calçots i diversos trucs per gaudir-los de la millor manera possible.

Què inclou el lot estalvi de calçots de Bonpreu?

L'oferta estrella de Bonpreu és el 'lot estalvi' de calçots, que inclou calçots km0, a 5,99 euros, i una salsa especial de la marca Ferrer per acompanyar, a 2,69 euros la unitat. Aquesta promoció no és només una oportunitat per gaudir d'un producte fresc i de proximitat, sinó també una invitació a mantenir viva la tradició de les calçotades, una pràctica social que aplega amics i familiars al voltant del foc. El preu dels productes per separat seria de 7'68 euros, però amb el descompte es queda en 5'99. Aquesta oferta estarà disponible fins el proper 5 de febrer.

Més que calçots: Altres productes per a un menú complet per a la reunió perfecta

Però el lot de calçots és només el començament. Bonpreu ha seleccionat amb cura altres productes per complementar el menú. Entre ells, destaquen el pebrot vermell dolç a 2,29 euros/kg, les carxofes Km0 a 3,49 euros/kg, i l'albergínia negra a 1,79 euros/kg. Aquests vegetals poden servir com a guarnicions perfectes o com a plats principals per als que prefereixen opcions vegetarianes.

Per als amants de la carn, Bonpreu ofereix el xai del país en presentacions de 10 a 12 talls, a un preu de 13,99 euros/kg, que pot ser una excel·lent opció per a aquells que volen continuar la graellada després de gaudir dels calçots.

Consells per a un dia inoblidable

Combinar aquests productes per crear el menú perfecte és un art per si mateix. Els calçots es poden rostir en una graella o directament sobre brases de carbó, i després s'emboliquen en paper de diari perquè es cuinin a la seva pròpia calor residual. Mentrestant, les carxofes i els pebrots es poden preparar a la mateixa graella, obtenint aquest sabor fumat característic que combina a la perfecció amb la terra i la dolçor de les verdures.

El xai, marinat amb herbes i espècies, es pot cuinar lentament al costat del foc, cosa que garanteix una carn tendra i sucosa que es desprèn fàcilment de l'os. Aquest plat principal pot ser seguit per una selecció de formatges locals i vins de Catalunya, disponibles també a Bonpreu , per tancar el menjar amb un toc de sofisticació.

Promoció de calçots i altres productes a Bonpreu i Esclat
Promoció de calçots i altres productes a Bonpreu i Esclat | BonpreuEsclat

La tradició dels calçots: Orígens i significat

Els calçots són més que un aliment; són un símbol de la cultura catalana. Originaris de Valls, Tarragona, aquests cibulets tendres han esdevingut el centre d'una festa que marca el final de l'hivern i la benvinguda de la primavera. La calçotada no és només un dinar, sinó una festa que celebra la comunitat, l'estació i l'abundància de la collita.

Com cuinar calçots perquè quedin perfectes?

Cuinar calçots requereix tant tècnica com a tradició. S'han de rostir fins que la part exterior estigui negra i aleshores es deixen reposar. En menjar-los, es pelen les capes exteriors cremades per revelar l'interior suau i dolç, que se submergeix a la salsa de calçots abans de ser assaborit. La salsa, amb la base de tomàquets, ametlles, avellanes i una varietat d'herbes, és tan essencial com els calçots mateixos, proporcionant el contrapunt perfecte al seu sabor fumat.