Muntatge amb una imatge de persones passejant per Barcelona ia l'esquerra, dins un cercle, el complex cultural referenciat a la notícia

El complex cultural de Barcelona que està de moda: Creixen un 125% les visites

Tots els detalls que has de conèixer abans de visitar-lo

200.052 persones de més de 100 nacionalitats van visitar la Casa Vicens Gaudí el 2023, segons indiquen els responsables de l'equipament cultural. La xifra, afirma la mateixa font, supera en un 58% l'aconseguida l'exercici anterior. Si es pren com a referència el 2019, l'any abans de la pandèmia, l'augment de visitants a la primera casa projectada per l'arquitecte modernista Antoni Gaudí ha estat del 22%.

Per als gestors de l'equipament, les xifres certifiquen el procés de consolidació de Casa Vicens com a “un dels equipaments museístics de referència” a Barcelona. Per part seva, l'assistència a les visites guiades ha pujat un 125%. Aquesta modalitat ha incorporat com a novetat l'opció diària en xinès. Pel que fa a l'assistència de públic local a l'equipament de la Vila de Gràcia, el percentatge del 2023 va ser del 16% del total, "similar" al de l'any anterior.

També hi ha un percentatge destacat de visitants de la resta de l'Estat. Entre els estrangers, predominen els italians, els francesos, els nord-americans i els britànics. A més, el director de Casa Vicens, Emili Masferrer, opina que el 2024 serà "un any decisiu" per al mercat asiàtic, en línia amb altres com l'europeu o el nord-americà "que han aconseguit una bona recuperació 2023".

Casa Vicens és la primera casa realitzada per Antoni Gaudí entre el 1883 i el 1885. Declarada Patrimoni de la Humanitat UNESCO el 2005, és la casa manifest on un jove Gaudí, que encara no arribava als trenta anys, va establir les bases del que seria la seva arquitectura posterior. Situada al barri de Gràcia de Barcelona, ​​va obrir les portes al públic el novembre de 2017 després de tres anys de restauració i rehabilitació. La rehabilitació ha estat premiada i finalista a diversos premis d'arquitectura de tot el món.

On és?

La Casa Vicens, dissenyada pel cèlebre arquitecte Antoni Gaudí, es troba al cor del barri de Gràcia a Barcelona. La visita a aquest Patrimoni Mundial de la UNESCO pot ser una experiència única per admirar la primera obra mestra de Gaudí. La Casa Vicens es troba al Carrer de les Carolines, número 20-26 , al barri de Gràcia, a Barcelona. És una ubicació cèntrica a la ciutat, ben connectada per transport públic.

Visitamos la primera obra de Gaudí | Casa Vicens por dentro [Barcelona]

Horaris de visita

De novembre del 2023 a març del 2024: Tots els dies de 09:30 a 18:00 h.

D'abril a octubre del 2023: Tots els dies de 09:30 a 20:00 h.

Tarifes d´entrada

General: 18€

Reduïda: 16€ (per a estudiants de 12 a 25 anys, majors de 65 anys, membres de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona, ​​membres de família nombrosa o monoparental i persones amb diversitat funcional)

Entrada gratuïta per a nens fins a 11 anys, acompanyants de persones amb diversitat funcional i membres del Club Super3.

Els visitants poden fer una visita lliure o guiada, gaudint d'una audioguia disponible en 15 idiomes. La casa ofereix també serveis com a cafeteria, botiga, recepció, jardí, terrassa, i una exposició permanent.