El que va ser guardonat el 2022 com a millor xocolater del món al World Chocolate Masters es va passar pel magazín matutí de TV3, Tot es Mou. Durant la seva intervenció al programa, va preparar una recepta que sembla digna de Louvre per als amants del cacau. Era un brownie amb cremós de xocolata.
Va trigar només set minuts a executar tota la recepta i va meravellar amb un resultat per llepar-se els dits i no deixar de fer-ho fins que no se n'anés del tot el regust. Per preparar-ho, va utilitzar 300 g de xocolata negra 75%, 500 g de mantega, 8 ous, 650 g de sucre bru, 8 g de sal, 150 g de farina, 60 g de cacau en pols i 250 g de nous.
Els passos a seguir són relativament senzills, fins i tot per a principiants a la cuina. Hem de preescalfar el forn a 180 graus, desfer la xocolata juntament amb la mantega, barrejar els ous amb el sucre i la sal i incorporar aquesta barreja a poc a poc a la barreja de xocolata i mantega. A continuació, incorporem també els sòlids (farina i cacau en pols) i finalment incloem les nous senceres o picades, a gust de consumidor.
Abans d'acabar, hem de repartir la massa en motlles preferiblement de silicona amb mantega i farina i introduir l'experiment al forn. Allí ha de romandre entre 20 i 25 minuts a 180 graus. Fàcil, senzill i per a tots els públics, no?
Qui és Lluc Crusellas?
Lluc Crusellas és un jove xef pastisser català que ha aconseguit un reconeixement internacional per la seva habilitat i creativitat al món de la rebosteria. Nascut a la comarca d´Osona, Crusellas ha treballat en algunes de les cuines més prestigioses d´Europa, desenvolupant una tècnica sòlida i una visió innovadora que combina la tradició amb l´avantguarda.
El 2022, es va consagrar com una de les grans promeses de la xocolata en guanyar el World Chocolate Masters, un dels concursos més importants en l'àmbit de la xocolateria a nivell global. Aquesta competició reuneix els millors xocolaters del món i la seva victòria el va posicionar com una figura de referència a l'alta rebosteria.
L'enfocament de Crusellas no només destaca per la precisió tècnica, sinó també per la capacitat per innovar i reinventar postres utilitzant ingredients de la millor qualitat i presentacions artístiques sorprenents. A més, és conegut per la seva passió per la xocolata, experimentant constantment amb nous sabors, textures i formes per portar aquesta matèria primera a nivells inèdits.
Tot i el seu èxit, Lluc continua sent una persona propera, compromesa amb la seva comunitat i amb la formació de futures generacions de pastissers. La seva habilitat, passió i creativitat continuen marcant una nova era al món de la rebosteria, posicionant-ho com un dels millors xefs pastissers de la seva generació.