Un home amb samarreta verda està en un restaurant, a la primera imatge se'l veu parlant ia la segona servint-se menjar en un bufet.

Jove xinès dona els trucs per aprofitar el bufet lliure de restaurants asiàtics

Moltes vegades els clients dels bufets lliures prioritzen la quantitat abans que la qualitat

Menjar és una de les activitats més importants per als éssers humans. Ingerir nutrients sans i sense excedir-se en les quantitats és essencial per al benestar del cos. De fet, l'alimentació ajuda a prevenir malalties com ara la diabetis, la cardiopatia o els accidents cerebrovasculars.

Tot i això, els humans perden de vista aquesta definició quan es troben davant d'un bufet lliure asiàtic. El funcionament d'aquest tipus de restaurants és bàsic, pagar una quantitat i menjar absolutament tot el que vulguis. En els darrers temps, s'ha fet viral la frase: “quan vas a un bufet és per no sortir rendible al local”.

Els consells perquè un bufet surti rendible

És molta la gent que prefereix la quantitat abans que la qualitat avui dia. Probablement, la majoria de persones que van al bufet així ho consideren. Tot i això, molts dels àpats que escullen no són els més rendibles a l'hora de recuperar la inversió.

Una taula de bufet amb plats de menjar en safates d'acer inoxidable.
Bufet lliure | Pexels, Zak Chapman

Els darrers dies s'ha fet viral el vídeo d'un jove asiàtic explicant quines són les millors tècniques per a aquest tipus de restaurants. El contingut comença amb el protagonista criticant el plat d'un client del local, assegurant que l'arròs, els fideus i les patates no estan bé.

Els suggeriments per recuperar la inversió

Els dos nois fan una volta a l'establiment mentre l'asiàtic recita la polèmica frase. "L'objectiu del bufet lliure no és gaudir del menjar, sinó recuperar la inversió" assegura. El primer plat que recomana és el marisc, que normalment és molt més car en un supermercat.

Així mateix, demana carn al cambrer i dona una advertència sobre el menjar salat que omple molt. Després d'una comparació entre els dos plats, el noi acaba de menjar i demana anar al bany per a una segona ronda.

El vídeo ha superat els 100.000 “m'agrades” en menys de dos mesos i no ha deixat indiferent a ningú. Els comentaris s'han omplert de persones que el lloen i d'altres que el critiquen. "Jo crec que el més important és gaudir del menjar", "No amortitzo, menjo i gaudeixo, si no em quedo a casa i em faig jo el menjar" o "Als bufets s'està fins que et facin fora, si no no has recuperat res" són alguns dels comentaris.

Menjar, un plaer de la vida

Els bufets lliures són uns dels restaurants amb més clients al llarg de l'any. La línia fina entre la quantitat i la qualitat es difumina entre els plats dels locals. Els consells del jove són ideals per recuperar la inversió, però no pas per gaudir del menjar.

Una taula de bufet amb una varietat de sushi i altres aliments decorats amb vegetals frescos.
Bufet lliure | Pexels, Israel França

Menjar és un dels plaers de la vida i, per això, com més qualitat hi hagi als aliments millor. No obstant això, ingerir massa quantitats o greixos poden afectar el benestar del cos. Per recuperar la inversió, primer cal conèixer tot allò que està disposat a pagar l'ésser humà per tenir un cos sa.