Joe Fields amb un barret i camisa de quadres

Joe Fields: Un català al Far West

La història de Joe Filds, Josep Ponsà de Sant Quirze del Vallès

Els presentem a un Català que té un mèrit extraordinari. Es tracta de Joe Fields.(Josep Ponsà de Sant Quirze del Vallès) La seva targeta de presentació és la següent: "Música tradicional country cantada des del cor. Ah, i també de Catalunya, UE." La seva tasca musical s'ha centrat en el country americà, i ho fa tan bé que ha guanyat als americans en el seu camp més sagrat: EL COUNTRY. Va guanyar el premi "Texas Balladeer Of The Year "al millor cantautor de l'any al festival Texas Sounds International Country Music Awards.

La cultura del Far West, té molta força i tradició. Va ser una escola per moltes generacions. -Una pregunta només, que crec que és important: Què va empènyer a dedicar-te a la música i especialitzar-te en country? Joe Fields: -Bona pregunta! L'estil me'l va donar a conèixer el meu germà David, que al seu temps l'havia conegut un estiu a Anglaterra. Suposo que si sumem això a les músiques de folk que escoltava a casa de menut (Xesco Boix, Nova Cançó, etc.) em va fer sentir molt proper al Country. Era un estil familiar. De mica en mica em vaig anar enamorant dels instruments country (pedal steel guitar i fiddle en especial i amb diferència), les lletres, l'estètica... I des d'aleshores el Country ha estat al meu costat, als millors i pitjors moments de la vida, rient o plorant amb mi. "Una cosa que no et vaig dir és que a Marshall, on em van donar el premi, fan una desfilada de banderes al principi de tot, i després les tenen voleiant tots els dies a la plaça de l'ajuntament. Doncs bé, a mi em van posar la senyera, com ha de ser. Hi havia banderes d'arreu, també l'espanyola perquè hi havia espanyols, però la sensació de ser tractat com a ciutadà d'un país normal va ser extraordinaria."

Fins ara ha tret dos CD: FIND YOUR PATH (TROBA EL TEU CAMÍ) i LOST IN THE FIELDS (PERDUT ALS CAMPS) La seva actuació més destacada ha estat: en octubre del 2022 al Memorial City Hall Performance Center Houston. Hem de destacar que sempre ha conservat i mantingut el seu esperit català. Als seus perfils a les xarxes el deixa ben clar. D'ençà que van tenir contacte amb ell sempre ho hem seguit. Té tots els seus videoclips subtitulats en català. Els podeu seguir a la seva web: https://joefieldsmusic.com a instagram: @joefieldsmusic a "X", @josepponsa

Us convidem a escoltar i veure el seu famós tema FIND YOUR PATH subtitulat en català i anglès: 

Joe Fields - Find Your Path

Properes actuacions

21/06/2024 Al Ras Bluegrass Nights BLACKLAB - Plaça Pau Vila, 1 Barcelona (Catalonia)

18/07/2024 20:30h Public Library's Garden Solo 6, Mestre Joan Batlle Street 08187 Santa Eulàlia de Ronçana (Catalonia)

OCTUBRE: Memorial City Hall