Una dona amb expressió de sorpresa s?emporta les mans a la cara, amb un fons desenfocat d?un paisatge urbà.

Ho diu l'ONU: El poble català entre els millors del món per fer turisme

L'Organització de les Nacions Unides ha inclòs aquest municipi variat

Catalunya és coneguda per la riquesa paisatgística i la diversitat dels seus pobles. Des de les muntanyes fins a la costa, cada racó té alguna cosa especial. Aquest petit territori ofereix experiències úniques, barrejant tradició, cultura i naturalesa a cadascun dels seus municipis.

Els pobles catalans destaquen per la seva arquitectura, gastronomia i entorn natural. Moltes d'aquestes localitats han sabut conservar la seva essència històrica i s'han adaptat a les demandes del turisme sostenible. A més, la calidesa dels habitants i la qualitat dels seus serveis són valors molt apreciats pels viatgers.

Entre totes les destinacions que Catalunya ofereix, algunes sobresurten com a exemple de preservació i atractiu turístic. Un ha estat reconegut a nivell mundial per l'Organització de les Nacions Unides (ONU), consolidant la posició dels pobles catalans com a destinacions imprescindibles.

Mura, a la llista dels millors pobles turístics del món

Mura, un poble situat a la comarca del Bages, ha estat inclòs a la llista dels millors pobles turístics del món segons l'ONU. Aquest reconeixement destaca a localitats rurals que promouen el desenvolupament sostenible i la conservació cultural i paisatgística. Amb només 160 habitants, Mura és un exemple perfecte de com combinar tradició i modernitat.

Vista d´un poble amb cases de pedra envoltades d´arbres i turons en un dia ennuvolat.
Mura | 3Cat

La selecció, realitzada entre 260 candidatures de tot el món, avalua aspectes com ara la diversitat cultural, el compromís amb el medi ambient i la promoció d'activitats locals. En el cas de Mura, el seu entorn incomparable, els paisatges i l'oferta cultural han estat clau per obtenir aquest prestigiós reconeixement.

El programa de l'ONU, que va començar el 2021, cerca donar visibilitat internacional a municipis amb menys de 15.000 habitants. L'objectiu és fomentar el turisme a zones rurals i menys conegudes, potenciant l'economia local i ajudant a frenar el despoblament. Aquest reconeixement té una validesa de tres anys i es pot renovar, permetent que llocs com Mura es consolidin com a referents turístics.

Reaccions entre els veïns de Mura

La notícia ha generat opinions dividides entre els habitants de Mura. Mentre que alguns estan entusiasmats amb l'oportunitat de rebre visitants i donar a conèixer el seu bonic poble, altres tenen por de les conseqüències de l'augment del turisme. La tranquil·litat, una de les característiques més valorades pels que viuen a Mura, es podria veure alterada per l'arribada massiva de turistes.

D'altra banda, els comerciants locals veuen aquest reconeixement com a gran oportunitat per dinamitzar l'economia del poble. Tot i això, alguns veïns expressen la seva preocupació per la falta d'infraestructures, com places d'aparcament i serveis suficients per atendre els visitants.

Un futur prometedor per a Mura

Amb aquest reconeixement, Mura es posiciona com una destinació turística internacional. La seva inclusió a aquesta prestigiosa llista ajudarà a preservar el seu entorn natural i la seva cultura mentre es promou un turisme responsable. A partir d'ara, el repte serà gestionar adequadament l'equilibri entre l'augment de visitants i la conservació de la seva essència.

Catalunya, amb Mura al capdavant, reafirma el seu lloc com un referent en el turisme sostenible i de qualitat, demostrant que els seus pobles són autèntics tresors per poder descobrir.