Muntatge amb una imatge de l'exterior d'Elbulli1846 ia la cantonada superior dreta, dins d'un cercle, la cara de Ferran Adrià

Ferran Adrià ofereix una nit gratis al seu nou projecte

Ferran Adrià obre les portes d'elBulli1846 per poder passar una nit de franc

El xef Ferran Adrià obre les portes d'elBulli1846 per poder passar una nit a través d'Airbnb. El xef serà l'encarregat de rebre en persona els dos hostes que dormiran a l'antic restaurant en un llit inspirat en la icònica oliva esfèrica d'elBulli. Per primera vegada, elBulli1846 obre les portes per una estada única i gratuïta que combina art, història i innovació culinària. L´estada exclusiva a elBulli1846 tindrà lloc del 16 al 17 d´octubre.

Podeu sol·licitar la reserva a partir del 17 d'abril a través d'airbnb. Adrià confessa estar entusiasmat per “superar nous reptes creatius, compartir aquesta manera de veure el món amb els hostes, que passin una nit aquí i presentar-los el nostre darrer capítol com elBulli1846”.

L'estada inclou conèixer Ferran Adrià i descobrir el llegat d'elBullirestaurant; accés exclusiu als seus espais inclòs el magatzem del restaurant o la capella dedicada a Sant Stomak; un sopar a un dels restaurants preferits d'Adrià prop de Roses; una nit a l'antic restaurant, i després del check-out, els hostes també assistiran a un sopar al restaurant Enigma de Barcelona del cuiner Albert Adrià.

Ferran Adrià, un dels millors xefs del món

Ferran Adrià, considerat un dels xefs més innovadors i visionaris del món, és principalment conegut per la seva transformació de la cuina a través de la gastronomia molecular, cosa que li ha valgut un reconeixement mundial sense precedents. La seva trajectòria és marcada per l'exploració, la innovació i el desig de transcendir els límits tradicionals de la cuina.

Adrià va iniciar la seva carrera al món de la cuina de manera poc convencional. Sense formació formal inicial en gastronomia, va començar treballant com a rentaplats en un hotel. El seu talent i curiositat el van portar a explorar més profundament l'art culinari, portant-lo eventualment a unir-se a l'equip d'El Bulli , un restaurant situat a la Costa Brava, a prop de Roses, Catalunya. El 1984, al cap de pocs mesos d'haver-se unit a l'equip, Adrià va assumir el rol de cap de cuina.

El Bulli ja era un restaurant reconegut quan Adrià va agafar les regnes, però sota el seu lideratge, es va transformar en un temple de la innovació culinària. El seu enfocament no només se centrava en els sabors, sinó també en les textures, temperatures i tècniques de cuina innovadores. Adrià és conegut pel seu ús de la desconstrucció, una tècnica que descompon els ingredients i els presenta de manera nova, mantenint el sabor essencial però alterant la manera com s'experimenta el plat.

Durant els anys 90 i principis dels 2000, Ferran Adrià i El Bulli van rebre nombrosos premis i reconeixements, incloent diverses vegades el títol de "Millor Restaurant del Món" per la llista The World's 50 Best Restaurants. La fama d'Adrià va créixer tant que El Bulli va haver de canviar el model de reserves per poder gestionar l'aclaparadora demanda de comensals de tot el món, desitjosos d'experimentar la cuina.

Tancament el 2011

Adrià va tancar El Bulli el 2011, no per manca d'èxit, sinó per reimaginar-lo com una fundació dedicada a la innovació culinària i al coneixement. Des de llavors, ha estat involucrat en nombrosos projectes, inclosos llibres, exposicions i conferències, compartint la seva filosofia i el seu enfocament de la creativitat i la innovació a la cuina amb un públic més ampli.

La seva influència a la cuina moderna és inqüestionable, havent inspirat a una generació de xefs a explorar i experimentar més enllà dels límits de la cuina tradicional. La trajectòria de Ferran Adrià no només ha canviat la manera com s'entén l'alta cuina, sinó que també ha elevat la gastronomia a la categoria d'art.