Muntatge amb una imatge de l´exterior d´un establiment Bonpreu. A la dreta, imatge d'un home donant una mossegada a una hamburguesa

Els consells de Bonpreu per conservar la carn

És important fer-ho bé per aprofitar al màxim les propietats de la carn

A la cuina moderna, la correcta conservació dels aliments és fonamental per garantir la seguretat, optimitzar els recursos i gaudir de productes en el millor estat. Una de les cadenes de supermercats que ha destacat per oferir consells pràctics i útils en aquest àmbit és Bonpreu. A través del fullet d'ofertes ofereix diversos consells i nosaltres els ampliem amb altres que poden ser de molta utilitat.

Compra intel·ligent i manipulació adequada

El primer pas per a una bona conservació de la carn comença al moment de la compra. Bonpreu suggereix seleccionar la carn al final de la teva compra per minimitzar el temps que roman fora de refrigeració. A més, és essencial verificar la frescor de la carn observant-ne el color i la textura, i assegurar-se que estigui ben empaquetada , preferiblement en un empaquetatge hermètic que eviti vessaments i contaminació creuada al carro de compres i a la nevera.

Emmagatzematge a la nevera

Un cop a casa, el maneig de la temperatura és crucial. Segons els experts de Bonpreu, la carn s'ha d'emmagatzemar a la nevera a una temperatura constant entre 0 i 4°C i ha de ser col·locada a la secció més freda, generalment als prestatges inferiors. Això és crucial per alentir el creixement de bacteris i preservar la qualitat de la carn. Bonpreu recomana emmagatzemar la carn a l'empaquetatge original si és possible, o en un recipient tancat per evitar la contaminació i l'intercanvi d'olors amb altres aliments.

Imatge amb els consells de Bonpreu per conservar bé la carn
Imatge amb els consells de Bonpreu per conservar bé la carn | BonpreuEsclat

Durada a la nevera

Els temps d'emmagatzematge varien segons el tipus de carn; per exemple, carns vermelles i de porc solen conservar-se bé durant 3 a 5 dies si es refrigeren correctament, mentre que les aus es poden mantenir d'1 a 2 dies. La carn picada, degut a la major superfície exposada a l'aire i als microbis, té un temps de conservació més curt, generalment no més de 2 dies. Com a regla general el millor és un màxim de 48 hores a una temperatura entre 0 i 4 graus.

Congelació de carns

Per a períodes d'emmagatzematge més llargs, la congelació és una excel·lent opció. Bonpreu suggereix congelar la carn en porcions que s'ajustin a les teves necessitats futures, facilitant així la descongelació només de la quantitat necessària. És vital embolicar la carn de manera adequada per congelar-la: fer servir paper d'alumini, film transparent o bosses de congelació per evitar cremades per fred i pèrdua de sabor i textura. La carn es pot mantenir en estat òptim al congelador durant 4 a 12 mesos, depenent del tipus.

Descongelació segura

La manera com descongeles la carn és tan important com la forma en que la congeles. Bonpreu recomana planificar amb anticipació i transferir la carn del congelador a la nevera per a una descongelació lenta i segura, procés que pot prendre fins a 24 hores depenent de la mida de la peça . Evita descongelar la carn a temperatura ambient, ja que això pot permetre que els bacteris creixin a la superfície abans que l'interior es descongeli completament.

Preparació i cocció

Un cop descongelada, la carn s'ha de cuinar immediatament. Bonpreu emfatitza la importància de cuinar tota la carn a les temperatures internes recomanades per garantir que qualsevol bacteri present sigui eliminat. Per exemple, les aus han d'assolir una temperatura interna de 74°C, mentre que les peces de carn vermella poden variar segons el grau de cocció desitjat, però sempre superant els 63°C al punt més fred.

Recomanacions addicionals

A més de les pràctiques de conservació, Bonpreu també ofereix consells per gaudir més de la teva carn, com a tècniques de marinat que no només afegeixen sabor, sinó que també poden ajudar a preservar la carn una mica més quan es refrigeren adequadament.