Taulell de peixateria amb varietat de peix i marisc fresc, amb aquaris al fons.

Per què el bonítol és millor per a la salut que altres peixos més cars?

El substitut ideal del salmó es ven a la temporada d'estiu

Trobar el supermercat ideal per a tots els productes és una de les tasques més difícils avui dia. Amb una inflació que colpeja tots els comerços de Catalunya, la societat busca els millors aliments quant a qualitat preu. Per això, és usual trobar persones que fraccionen les compres.

La dieta és un dels elements clau per tenir una bona salut. Menjar bé ajuda el cos humà a millorar físicament i psicològicament. Tot i això, moltes vegades, la qualitat dels productes no està a l'altura dels nutrients que una persona ha d'ingerir.

Bonítol del nord, perfecte substitut del salmó

Per això, les receptes de cuina s'han tornat populars a la societat catalana. Un producte que ha destacat aquests darrers dies és un substitut ideal per al salmó. Concretament, estem parlant del bonítol del nord, un peix que es pesca en aigües espanyoles.

El producte triomfa als supermercats perquè té més proteïnes que el salmó i és igual o més saborós que aquest. A més, és molt més versàtil i té l'avantatge de no tenir gairebé espines al cos.

Les propietats del bonítol i les receptes més populars

Aquesta classe de peix té unes propietats molt bones al món dels nutrients. Segons el catàleg Bedca, 100 grams de bonítol contenen 30 grams de proteïna i tan sols 5 de greix. En contrapartida, el salmó en té 18 de proteïna i 12 de greix.

El bonítol és molt fàcil de preparar. Alguns dels plats més populars amb aquesta classe de peix són el bonítol encebat, el bonítol amb tomàquet o el Marmitako de bonítol. Aquest últim es cuina a foc lent i la barreja del peix amb patates resulten un sabor únic.

La poca quantitat d'espines fa que menjar-lo sigui molt còmode. De fet, tan sols té una espina en forma de creu que és molt fàcil d'extreure a l'hora de cuinar.

Algunes curiositats sobre el peix

Segons Pescaderías Coruñesas, el bonítol és un peix de temporada i és capturat amb arts tradicionals, per la qual cosa es garanteix la seva qualitat i frescor. A més, un tret característic de l'animal és que és capaç d'elevar la temperatura corporal fins als deu graus.

Pescat a les marees del Cantàbric, el bonítol es converteix en els millors plats per menjar a l'estiu. El seu gran nombre de proteïnes que atresora, juntament amb la facilitat de cuinar i menjar, el converteixen en un dels peixos més còmodes del mercat. Menjar saludable és una necessitat, fer-ho a bon preu és una elecció.