Muntatge amb smartphone amb la paraula i el logotip de Bizum damunt una taula. Senyal d'emergències a la part superior dreta

Canvis a Bizum que afecten positivament als seus usuaris

Bizum presenta diverses novetats

Els usuaris de Bizum podran fer i rebre pagaments instantanis a través del mòbil a persones amb números de telèfon d'Itàlia i Portugal durant el 2024. Les tres empreses líders a Europa en serveis de pagament mòbil, l'espanyola Bizum, la italiana Bancomat i la portuguesa SIBS han signat una carta d'intencions per implementar la seva interoperabilitat. L'acord permetria els pagaments entre els tres països, que aglutinen uns 42,7 milions d'usuaris que han fet enviaments per valor de 1.470 milions d'euros des de començament d'any.

L'objectiu, segons apunten les tres empreses en un comunicat, és "contribuir al desenvolupament d'un mercat de pagaments paneuropeu sobirà i robust". La iniciativa és oberta a altres companyies en el futur. L'acord entre Bizum, Bancomat i SIBS estableix els principis d'interoperabilitat entre les tres companyies, amb l'objectiu de permetre en una primera fase els pagaments entre usuaris personals, coneguts com a P2P, durant el 2024. Posteriorment, es podrien afegir els enviaments de diners entre usuaris i empreses, els P2B.

"Amb aquest acord, des de Bizum volem crear una solució que satisfaci totes les necessitats de pagament i cobraments del dia a dia dels ciutadans europeus, sigui quin sigui el país d'origen", explica el director general de la companyia, Ángel Nigorra. Segons Nigorra, la interoperabilitat entre mercats és "essencial" per aconseguir aquest objectiu. “Esperem que aquest sigui només el primer pas perquè els usuaris disposin d'un mitjà de pagament mòbil senzill, còmode, segur i universal per enviar i rebre diners d'altres usuaris i, en el futur, resoldre totes les necessitats de pagament, per exemple les compres entre comerços”, apunta.

Bizum, el sistema de pagaments revolucionari

Bizum és un sistema de pagaments instantanis que ha revolucionat l‟àmbit de les transaccions financeres a Espanya. La història de Bizum es remunta a la seva creació el 2015 i el posterior llançament al mercat a l'octubre del 2016. És el resultat d'un projecte conjunt de nombrosos bancs espanyols, amb la meta d'estendre els pagaments immediats aportant comoditat, rapidesa i seguretat als usuaris. L'empresa darrere de Bizum és la Societat de Procediments de Pago SL, fundada el 27 de juny de 2016 a Madrid. Aquesta societat és propietat de 23 entitats bancàries que operen al mercat espanyol i que es van unir per desenvolupar solucions innovadores en matèria de pagaments.

​El funcionament de Bizum és relativament senzill: permet realitzar pagaments entre usuaris utilitzant una aplicació mòbil, vinculant el número de telèfon de l'usuari al compte bancari. Això possibilita enviar diners de manera ràpida i segura, amb la transacció completant-se en qüestió de segons. A més, els usuaris poden realitzar donacions a ONG i fer pagaments en comerços online mitjançant Bizum. Un dels factors clau en l'èxit de Bizum ha estat la seva capacitat per adaptar-se i respondre a les necessitats dels usuaris, oferint un mitjà de pagament àgil i segur. Aquest enfocament centrat en l'usuari ha permès a Bizum expandir-se ràpidament , aconseguint milions d'usuaris en un període relativament curt. Per al 2021, Bizum havia arribat als 15 milions d'usuaris.