Aina Clotet a una classe d'escola amb altres pares

'Això no és Suècia' del dilluns 11 de desembre: Problemes a l'escola de la Lia

En lloc d'El Foraster, TV3 emet Això no és Suècia, una coproducció amb Televisió Espanyola i creada i interpretada per Aina Clotet

Això no és Suècia no ha deixat ningú indiferent. En primer lloc, perquè s'emet els dilluns a TV3. Això vol dir que els seguidors del Foraster es queden sense veure el seu programa favorit . L'actor i humorista Quim Masferrer no viatjarà pels pobles més petits de Catalunya a la recerca de bona gent. La Televisió de Catalunya ha confiat en una producció creada per Aina Clotet, Daniel González i Valentina Viso que ja es va poder veure a RTVE Play ia la SVT (televisió de Suècia) i ara es pot veure a TV3.

La sèrie té 8 capítols. Els catalans ja van veure un el primer capítol passat 27 de novembre, un segon el passat 4 de desembre i veuran el següent el dia 11. Podran veure'l en directe i per TV3 a partir de les 22.05h, segons l'apartat de programació de la pàgina web de la televisió pública. Què es trobaran? Mariana, que segueix immersa en els problemes del col·legi de la seva filla Lia, s'assabenta que la nena ha mossegat una altra vegada un company. Mentrestant, el pare, Samuel, vol transmetre ser un pare responsable i li compra una joguina la filla perquè cessi en la seva actitud. La mare segueix un altre camí i organitza una excursió, on tindrà un acostament amb l'Emma, la nena sueca. Quan la Lia torna de l'excursió i necessita el consol del seu pare, no el troba, perquè ha quedat amb un company de feina i eludeix les responsabilitats com a pare.

Mariana arribarà a casa després d'un dia dur i rebrà una visita de Frida i Emma. Serà un moment molt estrany, ja que Frida i l'avi Antonio connectaran d'una manera especial. S´acabarà el dia i arribarà l´hora d´anar a dormir. Mariana i Lia dormiran abraçades i es consolaran mútuament.

Repartiment de la sèrie

Els protagonistes de la sèrie i els que tenen un paper més important són Mariana, interpretada per Aina Clotet, Samuel, interpretat per Marcel Borràs, Lía, interpretada per Violeta Sanvisens i Max, interpretat per Artur Santiago. Igualment apareixen altres actors i actrius coneguts al nostre país com Nausicaa Bonin, interpretant Laura o Nora Navas, interpretant Blanca. Així mateix intervenen artistes suecs com Liv Mjönes, interpretant Annika o Katya Voronina, interpretant Emma.

Trajectòria personal i professional d'Aina Clotet

La directora és una actriu catalana coneguda per les múltiples participacions en obres de teatre, sèries i pel·lícules i, a més, per ser la filla del Doctor Bonaventura Clotet, una eminència en la investigació de la medicina i la germana del també actor Marc Clotet. A més, està casada amb Marcel Borrás, que interpreta Samuel, en aquesta sèrie. Ha interpretat papers en projectes tan variats com El Cor de la Ciutat, Infidels, La que se avecina, El Crac, Ferro, El Cos a Flames.

Crítiques lingüístiques dels espectadors

Després de l'emissió del primer capítol, a les xarxes socials es van llegir algunes crítiques contra el projecte d'Aina Clotet. Consideren que a TV3 només hi hauria d'haver el català, ja que es va crear per difondre la llengua i com a mètode d'aprenentatge. Creuen que és un error que es parli català, castellà, anglès i suec.