Els germans Roca durant la seva participació al Fòrum Gastronòmic de Girona

Així és el nou restaurant dels Germans Roca que s'inaugura el 2 d'agost

Fa temps que els aficionats a la gastronomia l'esperen

Els germans Roca obriran 'Vii' a la plaça del Vi de Girona aquest divendres 2 d'agost. Es tracta d'un nou projecte que consisteix en un bar de vins, tapes i guisats tradicionals de la cuina gironina com són els platerets.

El local es troba on fins ara hi havia 'Plaça del Vi 7', on els germans ja tenien una part de la propietat del negoci. Ara han decidit reenfocar el projecte en aquest local que estarà sota la responsabilitat d'Audrey Doré, la cap de sommeliers del Celler de Can Roca. Al capdavant de la cuina mantindran David Freijomil, que ha estat des de l'inici de l'anterior local com a cuiner.

El bar obrirà cada dia de migdia a onze de la nit. A 'Viins', els germans Roca oferiran una carta de vins naturalesa a un bon preu. Pel que fa a l'oferta gastronòmica, es basen en una cuina senzilla i inspirada al bar Roca dels anys setanta i la cuina tradicional catalana.

Per això asseguren que hi haurà tapes de cap i pota, canelons de Can Roca, calamars a la romana o ronyons al Xerès.  També hi haurà confitats i escabetxos com els seitons en vinagre i altres guisats tradicionals del territori com els platerets.

Cinc persones somrients posant a la finestra d'un establiment amb el rètol VIINS NATURA.
El nou restaurant dels Germans Roca | ACN

Germans Roca, garantia d'èxit

Els germans Roca, Joan, Josep i Jordi, són els artífexs darrere l'èxit de tot allò que toquen. Joan Roca és el xef principal i gran dels tres germans. Format a l'Escola d'Hostaleria de Girona, on després seria professor, Joan ha estat un pioner en la tècnica de cocció al buit, fet que ha transformat la cuina contemporània. El seu enfocament combina tradició i modernitat, respectant els sabors genuïns i aplicant tècniques precises per crear un viatge emocional per al comensal. A més, Joan ha publicat diversos llibres i ha estat guardonat amb nombrosos premis, incloent-hi el reconeixement com un dels xefs més influents del món.

Josep, conegut com a Pitu, és el sommelier del restaurant i s'encarrega del celler impressionant del Celler de Can Roca, que compta amb més de 40,000 ampolles. El coneixement profund del vi i la capacitat per harmonitzar-lo amb els plats ha estat crucial per a l'èxit del restaurant. Pitu ha desenvolupat una carrera distingida al món de la sommeleria, contribuint a elevar l'experiència gastronòmica de l'establiment a través de maridatges innovadors i detallats.

Finalment, Jordi Roca és el més jove i el xef pastisser del trio. La seva formació en rebosteria va començar de manera informal sota la tutela de Damián Allsop, i la seva creativitat i talent ho han portat a ser reconegut com un dels millors pastissers del món. El 2014, va guanyar el premi inaugural al Millor Xef de Pastisseria del Món per la revista Restaurant. Jordi és conegut pel seu enfocament lúdic i experimental a la rebosteria, creant postres que són veritables obres d'art i que desafien les convencions tradicionals.