Ambulàncies del SEM

Tragèdia mortal en un accident de trànsit a la N-340

És una carretera amb una sinistralitat molt elevada

Un home ha mort aquest dimarts en un accident de trànsit a la N-340 a la Pobla de Montornès (Tarragonès). Els fets han tingut lloc a les 13.30h al punt quilomètric 1.177 quan per causes que s'investiguen han col·lisionat dos turismes i un camió.

A banda de la persona que ha perdut la vida, conductor d'un dels turismes, també hi ha hagut un ferit menys greu, que ha estat traslladat a l'hospital de Santa Tecla de Tarragona. A l'accident han treballat quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, cinc dotacions dels Bombers i dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques.

El Servei Català de Trànsit ha informat que la víctima és PMM, un home de 72 anys i veí de Tarragona. A causa del sinistre s'ha tallat la N-340 entre la Pobla de Montornès i Torredembarra en tots dos sentits durant unes hores.

Altres accidents a la N-340

En els darrers anys, la carretera N-340 ha estat escenari de nombrosos accidents, convertint-la en una de les vies més perilloses de l'Estat espanyol. Aquesta carretera, que s'estén des de Catalunya fins a Andalusia, ha registrat un alt nombre de sinistres, especialment en trams com el que va de Vejer a Algesires i el Santuari de la Llum a Tarifa.

Des del 2010, el tram de Vejer a Algesires ha estat particularment letal, acumulant 20 morts. La carretera N-340, juntament amb l'A-7, ha registrat una de les taxes de mortalitat més altes a les vies interurbanes, amb un total de 150 morts i 561 ferits greus a la província de Cadis els últims cinc anys.

Exemples recents il·lustren la gravetat de la situació. A Almeria, dos joves de 23 i 18 anys van perdre la vida en un accident a la N-340. A Tarifa, en només una setmana i mitja, es van registrar tres accidents, un dels quals va resultar en una víctima mortal.