Nascuda a Barcelona ja fa 55 anys, Helena García Meleroo és una de les cares visibles de TV3. Anteriorment dirigia el programa Els matins, un magazin informatiu de referència que actualment presenta Ariadna Oltra. Ara es troba presentant el programa d'èxit "Tot és mou", un dels espais de més èxit de la cadena de televisió catalana.
Tot i això, aquests no són els únics treballs en què ha tingut protagonisme Melero. La barcelonina va presentar diferents edicions del Telenotícies de TV3 entre 1992 i 2004. A més, ha estat present també al món de la ràdio, col·laborant amb Ràdio Estel, Ràdio Barcelona i la Cadena SER.
A més, sempre s'ha caracteritzat per ser una dona valenta, sense por de mostrar els seus ideals i els seus valors. Els seus nombrosos gestos a favor de l'independentisme català l'han fet ser aplaudida per molts, i el carisma i la personalitat l'han ajudat a ser una de les cares més reconeixibles de la cadena de televisió pública catalana.
Un programa ple de nostàlgia
El passat 17 de juliol vam viure un gran moment al programa de Melero "Tot es mou". I és que l'espai va aprofitar que estem en temps d'estiu i calor per recordar tots aquells gelats i "pols" tan mítics que ens han acompanyat molts a la nostra infància durant generacions. Tots hem tingut la sort de poder passar l'estiu acompanyats de gelats com els Calippo, Grigodedo, Maxibón, Frigopie o Pop-eye entre d'altres.
Amb aquest tema sobre la taula, l'equip de redacció del programa ha tingut la meravellosa idea de portar al “Tot es mou” Joan Viñallonga, pare dels gelats Drácula i Frigopie. Melero s'ha quedat sorpresa amb la seva presència, i han aprofitat l'ocasió per parlar dels gelats que van revolucionar la indústria d'aquests aliments als estius de la dècada del 1980.
"Feiem diferents mostres, jugant amb barreges. La vam fer negra i dins hi vam afegir melmelada de maduixa i després, vainilla... La capa de Dràcula, la sang de Dràcula... i les dents de Dràcula", explicava Viñallonga. A més, el mateix Joan es va sincerar i ens va explicar que en un primer moment, la direcció de la companyia no va veure amb bons ulls aquest disseny, encara que finalment van decidir seguir endavant amb el projecte.
"Crec que pensaven que seria un fracàs. Va ser brutal, i un èxit perquè embrutava la llengua de color negre i els nens jugaven a ensenyar-la", esmentava Joan. També va haver-hi temps per parlar sobre la seva altra gran creació, el Frigopie. Melero, entre rialles i en un to humorístic, li va preguntar si darrere del disseny d'aquest gelat hi havia "connotacions fetitxistes".
"Després que funcionés bé el Frigodedo, vam anar a parar al Frigopie", va explicar Joan, que seguidament també va tirar d'ironia per parlar sobre aquest possible fetitxisme. "¿La versió apostòlica? El consum a casa va augmentar i eren les mares les que compraven els gelats per als fills". Així doncs, Melero es va emocionar i va tenir uns moments de certa nostàlgia en compartir les seves experiències amb “l'inventor de gelats”.