Muntatge amb una imatge de Tomàs Molina ia la cantonada superior dreta, un dibuix d'una sirena d'emergències

La divertida anècdota de Tomàs Molina i un gendre que va estar a punt de denunciar-lo

Un cop més, Tomàs Molina sorprèn al públic de TV3

Tomàs Molina és un dels homes del temps més mítics de TV3. La seva manera de donar la informació sobre la previsió meteorològica agrada a tothom i la seva capacitat comunicativa va més enllà de presentar simplement aquest espai. Ha participat en altres programes de TV3 i fins i tot la seva imitació a 'Polònia' s'ha convertit en una de les més populars i recordades.

També ho podem veure a les tardes al programa 'Planta Baixa'. El programa, inicialment presentat per Ricard Ustrell al matí, va canviar fa temps d'horari i presentadora. Ara el dirigeix Agnès Marquès. Les dades d'audiència no són bones, encara que, a priori, té assegurada la continuïtat fins a l'estiu. Una de les esperances de la cadena és que les dades remuntin gràcies a la presència de persones com Tomàs Molina.

Les seves anècdotes sempre agraden i la darrera encara més. Al programa de dilluns passat van comentar la notícia viral sobre un poble portuguès que permet fumar els nens. És una tradició i només passa un dia a l'any però ha aixecat polseguera. S'ha comentat àmpliament i el 'Planta Baixa' no en podria ser menys. Als contertulians no els han convençut els arguments de l'alcalde del poble portuguès, encara que el meteoròleg semblava entendre la tradició.

Tomàs Molina ho relacionava amb una cosa que es feia en els seus temps, donar pa amb vi i sucre als nens. Cosa que ara ja no es fa però que al seu dia es considerava el més normal del món. Li donaven després de menjar un ou passat per aigua. Molina afirma que també els va donar als seus fills quan ja eren petits. Una cosa que va horroritzar el seu gendre quan ho va explicar en una reunió familiar. El seu gendre és irlandès i en paraules del mateix Molina: "Gairebé em denuncia per haver convertit en alcohòlica la meva filla". Una anècdota que va provocar les rialles de la resta de col·laboradors del programa.

Una llarga trajectòria

Tomàs Molina, de 60 anys, és un conegut meteoròleg, presentador de televisió a “El Temps” de TV3 i llicenciat en física per la Universitat de Barcelona. Va començar la seva carrera com a meteoròleg sènior als Serveis Audiovisuals de Meteorologia (SAM) d'Activa Multimedia Digital.

Molina és una figura destacada a TV3 i ha dirigit i presentat programes relacionats amb el clima, la natura i el medi ambient, inclòs el guardonat "Espai Terra". A nivell internacional, ha presidit l'Associació Internacional de Professionals de la Meteorologia (IAMB) i el Climate Broadcasters Network – Europe. A més a més, és membre del Consell d'Administració del Servei Meteorològic de Catalunya i ha estat president del Consell Català de Comunicació Científica.

També és professor al Màster de Meteorologia de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona. Molina ha publicat diversos llibres, especialment adreçats als més joves, sobre temes mediambientals i científics. De jove va ser membre del grup d'animació infantil Julivert. Possiblement li vingui la seva vis còmica que hem pogut veure en alguns espais d'entreteniment de la televisió pública catalana.