Muntatge de Santiago Segura en primer terme amb Itziar Castro en un cercle a la cantonada superior esquerra. A la dreta, un crespó negre en senyal de dol per la mort de l'actriu

Emotiva piulada de Santiago Segura per la mort d'Itziar Castro

L'actriu ha mort als 46 anys d'una aturada cardíaca mentre nedava en una piscina de Lloret de Mar

L'actriu catalana Itziar Castro i Rivadulla (Barcelona, ​​1977) ha mort als 46 anys. "Amb profund pesar vull informar de la mort la nit passada de la talentosa Itziar Castro. Amb una carrera destacada a la indústria de l'entreteniment, Castro ha deixat una empremta inesborrable amb la seva notable actuació i carisma", ha explicat el director de cinema Frankie de Leonardis, íntim amic de l'actriu, en un fil a X. La intèrpret va iniciar la seva carrera professional el 2002 i havia participat en diverses sèries de televisió com 'Vis a Vis', 'El cor de la ciutat' , 'Hospital Central' o 'El Crac'.

Santiago Segura ha estat una de les primeres cares conegudes a enviar un missatge de condol a través del seu compte a X (abans Twitter). L'actor i director de pel·lícules com la saga 'Torrente' o la saga 'Padre no hay más que uno' ha assegurat que "Itziar Castro era una actriu meravellosa i una persona afectuosa, intel·ligent i divertida. Només vaig treballar amb ella en un parell d'ocasions, però m'encantava xerrar amb ella sempre que ens trobàvem.De vegades ho passava malament veient el hate i el bullying que havia d'aguantar en aquesta mateixa xarxa social, encara que ella ho afrontava sempre amb força i valentia. . Amb només 46 anys la seva mort ha estat un cop sobtat i cruel. La recordarem per les seves interpretacions i la llum que desprenia. DEP Itziar".

El tweet de Santiago Seguro acumula més de 2500 likes i desenes de missatges sumant-se al condol per la mort de l'actriu Itziar Castro.

La pel·lícula 'Pieles', un dels seus èxits més grans com a actriu

Al cinema, va aparèixer en pel·lícules com 'Campeones', 'Matar a Dios' i 'Pieles', per la qual va ser nominada als Goya com a millor actriu revelació. "La Itziar no només va ser una actriu i artista talentosa, sinó una incansable lluitadora pels seus ideals i creences. Es va enfrontar a cada desafiament amb una determinació i un coratge que van inspirar molta gent", va recordar de Leonardis. "La seva contribució al món de l'art i el seu incansable treball per la igualtat i la justícia social romandran com un llegat perdurable de la seva passió i compromís", ha dit el company i director de cinema, que ha demanat "respecte" per a la privacitat de la família a aquest difícil període de dol i ha anunciat que hi haurà actes commemoratius els propers dies per a tots aquells que vulguin retre homenatge a Itziar Castro.

L'actriu barcelonina s'havia endut el premi de la Unió d'Actors com a millor actriu revelació per la seva interpretació a 'Pieles', i el guardó de millor actriu al Festival Rojo Sang i al Festival de Calella pel seu paper a ' Matar a Dios '. Recentment, a principis d'octubre, Castro havia estrenat el curtmetratge 'La cita' , escrit, dirigit i protagonitzat per ella. La intèrpret també va signar llibres aquest darrer Sant Jordi a estands com el de l'FNAC. "Em sembla una meravella haver tornat a aquest poder de convocatòria", ressaltava Castro. "Jo compro llibres per tot l'any i és un dia tan màgic i bonic que tant me fa si els lectors compren llibres només avui", ironitzava l'actriu.