És habitual que els personatges rellevants rebin crítiques a Twitter. La majoria són per temes professionals i, en qualsevol cas, solen ser respectuoses. El problema és quan se sobrepassen els límits i entra en temes personals. És el que li ha passat a Jordi Basté. I no ha callat.
El 21 de febrer, Basté va aprofitar un moment especial per felicitar la seva filla gran, Geòrgia, al seu aniversari. Al llarg dels anys, ha compartit públicament moments clau de la seva vida, des del seu 18è aniversari fins a la primera que voto en unes eleccions als 20 . I ara, en fer-ne 21, ha publicat una emotiva foto de tots dos, acompanyada d'un missatge que reflecteix el seu amor incondicional i la rapidesa amb què passa la vida.
Geòrgia ara és una noia que estudia periodisme a Blanquerna, interessant-se per temes tan complexos com l'impacte de la Intel·ligència Artificial als motors de cerca. Hereva de la curiositat del seu pare, busca entendre el món per poder explicar-ho millor.
El que no s'esperava Jordi en penjar la imatge és la reacció d'un usuari anònim a Twitter que va intentar burlar-se del nom de Geòrgia, suggerint una "imposició paterna" a l'elecció del mateix.
Jordi Basté no ha trigat a respondre assegurant que: "Cal ser mala persona per fer aquest tuit al marge d'un inculte: es diu Geòrgia". L'altre usuari seguia insistint anomenant-lo "egòlatra". Basté sentenciava: "¿Egolatria posar el nom del besavi i àvia i pare a la criatura? A veure quants de la seva família porten el nom d'avantpassats... Ignorància atrevida".
Aquest tipus de comentaris, lluny de passar desapercebuts, ha provocat una onada de suport cap a Basté i la seva família , amb respostes contundents que defensen la dignitat i l'elecció personal davant de la crítica infundada.
Basté: Una vida dedicada al periodisme
El periodista és una de les veus més icòniques de la radiodifusió catalana. Ha deixat una empremta inesborrable al panorama mediàtic de Catalunya. La seva carrera, marcada pel compromís, la versatilitat i una connexió profunda amb l'audiència, l'ha consolidat com una figura de referència en el periodisme i la comunicació al país. El seu impacte transcendeix els micròfons de ràdio per abastar la televisió i la literatura demostrant la seva capacitat per adaptar-se i evolucionar en un entorn mediàtic en canvi constant.
Nascut a Barcelona el 1965, Basté va iniciar el seu camí professional als mitjans de comunicació a la dècada dels 80, però va ser el seu pas per RAC1, a partir del 2007, cosa que el va catapultar a la fama. Al capdavant de "El món a RAC1", el programa matinal líder d'audiència a Catalunya, Basté ha sabut combinar informació, entreteniment i anàlisi amb un estil propi que equilibra la serietat del periodisme amb un to proper i accessible. Va aconseguir superar en audiència la totpoderosa Catalunya Ràdio. Una fita que encara conserva. Actualment gairebé doblega en audiència el polèmic Ricard Ustrell.
El seu èxit no es limita a la conducció de programes de ràdio. Jordi Basté ha sabut diversificar la seva carrera cap a altres àmbits, com ara la literatura, on ha publicat diversos llibres que reflecteixen el seu interès per la història, el periodisme i els fenòmens socials.
A més, Jordi Basté ha tingut un paper crucial en la promoció de la llengua i la cultura catalanes. A través de les seves plataformes, ha donat veu a artistes, escriptors i pensadors catalans, i ha contribuït a la difusió de la cultura local en un context globalitzat. El seu compromís amb els valors de la societat catalana, respectant sempre la diversitat d'opinions , ho ha establert com un agent de canvi i un pont entre diferents comunitats i generacions.
El reconeixement a la seva feina no s'ha fet esperar. Jordi Basté ha estat guardonat amb nombrosos premis que avalen la seva excel·lència professional i la seva contribució al periodisme i la cultura catalana. Aquests reconeixements no només celebren els èxits individuals, sinó que també subratllen la importància d'un periodisme compromès, ètic i de qualitat en la construcció d'una societat informada i crítica.