Muntatge amb una imatge de Txell, concursant d''Atrapa'm si Pots' ia la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle, l'actriu Sílvia Munt al seu paper de Natàlia a 'La Plaça del Diamant'

El greu error de l'Atrapa'm si pots a la ronda final del divendres 23 de febrer

L'error dels guionistes podria haver generat un greu perjudici a la concursant

Polèmica a 'Atrapa'm si pots' d'ahir divendres. Una de les preguntes de la ronda final estava mal formulada, cosa que va poder confondre la concursant. "Quina actriu va interpretar 'la Colometa' a 'la Plaça del Diamant' del 1994?", va ser la pregunta. La resposta era Sílvia Munt. I sí, Sílvia Munt va interpretar aquest paper però en el muntatge del 1982. Es va emetre en format pel·lícula i també en format sèrie (el 1983), disponible encara a Radio Televisión Española.

Tot i que s'han fet diverses adaptacions en teatre, no hi ha constància de cap pel·lícula el 1994. I encara menys amb la participació de Sílvia Munt. El 1994 tenia 37 anys, una edat molt allunyada a la del personatge de Natàlia, 'la Colometa', una noia jove. La pel·lícula està basada en el conegut llibre de Mercè Rodoreda i narra la dura història de la Natàlia. Es casa amb el Quimet, un jove apassionat i masclista que la va subjugant a poc a poc. El Quimet, interpretat per Lluís Homar a la pel·lícula, morirà a la Guerra Civil i això serà el principi de l'alliberament de la Natalia.

-La Plaça del Diamant- de Mercè Rodoreda

La decisió dels guionistes del concurs de TV3 no ha passat desapercebuda a Twitter. S'han pogut veure algunes piulades avisant el programa de l'error.

Txell, la concursant, només va encertar una de les respostes de manera que aquesta fallada dels guionistes a priori no va afectar. Què hauria passat si hagués encertat 4 preguntes i només li hauria quedat aquesta? Podria haver reclamat per la pregunta mal formulada? TV3 li hauria donat la raó?

El format del concurs

"Atrapa'm si pots" és un concurs televisiu que s'ha emès a diverses cadenes autonòmiques espanyoles des de la seva estrena a ETB 2 el 13 d'octubre del 2014. Aquest programa, que combina preguntes i respostes en un format dinàmic i entretingut, ha aconseguit captar l'atenció duna àmplia audiència gràcies a la seva barreja de cultura general, estratègia i rapidesa mental. Als diferents territoris dels Països Catalans, s'emet en català, cosa que reflecteix la diversitat lingüística i cultural de les audiències a les quals es dirigeix.

A Catalunya, el programa ha trobat una llar a TV3, on ha estat presentat per Llucià Ferrer des de novembre de 2018. Sota la seva conducció, "Atrapa'm si pots" no només ha entretingut les audiències sinó que també ha lliurat premis molt importants , destacant el pot més gran de la seva història: 81,000 euros.

L'estructura del programa és enginyosa i comença amb cinc concursants que enfronten una sèrie de fases de preguntes. Només dos arriben al final per competir a "El minut final", una emocionant prova on han de respondre cinc preguntes en un minut per emportar-se el premi acumulat.

L'èxit del programa ha portat TV3 a emetre el programa de dilluns a divendres, una decisió motivada per la seva excel·lent recepció per part de l'audiència, especialment durant els caps de setmana, franja en què s'emetia inicialment. Amb una audiència mitjana de 207,000 espectadors i pics de fins a 357,000, el programa ha demostrat ser un líder a la seva franja horària.