Una mà treu una cartera negra de la motxilla d'una persona mentre una altra imatge borrosa està en un cercle vermell a la cantonada inferior dreta.

Un periodista de la Vanguardia esclata després de l'atracament al seu fill: 'Tot és..'

Aquesta coneguda personalitat del món de la comunicació ha mostrat la realitat de Barcelona

Nascut a l'Ametlla de Mar fa 54 anys, Josep Martí Blanch és un coneixement periodista català que escriu per a La Vanguardia i el Confidencial, i té una llarga carrera periodística. El català ha col·laborat amb altres mitjans tradicionals com El Periódico, l'ARA, el Diari de Tarragona i també Comunicació21. Format a la Universitat Autònoma de Barcelona, té els càrrecs de periodista i catedràtic, i col·labora també a 'El món a Rac1', de la cadena radiofònica RAC 1.

Allà, juntament amb altres tertulians i col·legues periodistes, es discuteix i informa sobre l'actualitat que ens envolta mitjançant una anàlisi rigorosa i una direcció pulcra de Jordi Basté. L'espai s'emet de dilluns a divendres de 6 del matí a 12 del migdia, i es tracta sens dubte d'un dels programes referències a Catalunya. Recentment, el programa va parlar sobre el cas dels multireincidents mitjançant una advocada, qui va parlar de la situació actual del món judicial i els problemes amb aquests delictes.

Home de cabell canós i jaqueta blava parlant en un programa de televisió.
Josep Martí Blanch a TV3 | TV3

Indignat en xarxes

Aprofitant això, Josep Martí ha filat aquest programa que vam poder escoltar amb un cas que ha viscut recentment i que l'ha afectat de primera mà. A través del seu compte personal de X (Twitter) ha volgut parlar del que li va passar ja fa més d'una setmana. Així doncs, el seu cas no va trigar a fer-se viral, i el tuit es va omplir de gent indignada pel que explicava.

Ahir al matí parlàvem de robatoris a 'El món a RAC1'. "A la tarda van robar al meu xaval la motxilla amb l'ordinador pel mètode de l'estirada al carrer Tallers. De la teoria de la multireincidència a l'estudi a la pràctica al carrer, però tot és una sensació", escrivia al seu compte personal.

"El color dels polítics que ocupen avui dia les cadires els fa no poder acceptar la realitat corrent. Perdrien tota credibilitat. Seguirem instal·lats en què són percepcions", comentava un usuari a la publicació del periodista.

"Encara escoltarem dir que és culpa del xaval per portar ordinador i anar pel carrer Tallers. Els culpables són els lladres i els seus còmplices que els deixen al carrer amb 25 antecedents. Només cal anar amb por pel carrer", responia una altra persona visiblement indignada.

El robatori que va patir el fill de Josep Martí és conegut com 'el mètode de l'estirada', una tàctica comunament utilitzada pels lladres a grans ciutats com Barcelona. Els delinqüents aprofiten la distracció o vulnerabilitat de les víctimes per acostar-se i arrabassar-los els seus objectes de valor en un moviment ràpid. Sovint, els delinqüents utilitzen motocicletes o bicicletes per fer el robatori i escapar ràpidament del lloc.