Nuria Picas i Gerard Quintana

Primer Núria Picas i ara Gerard Quintana: L'ensurt del cantant amb un robatori

L'atleta i el cantant han estat víctimes de la delinqüència reincident i impune

El debat sobre la delinqüència és a l'ordre del dia. Tot i que alguns es neguen a afrontar-ho i consideren que fer-ho és donar ales a formacions populistes i de dretes, és una realitat que existeix. Turistes i autòctons pateixen furts, robatoris i episodis violents diàriament i, molt sovint, la justícia és massa tova. Els presumptes lladres són detinguts, posats a disposició judicial i surten al carrer en vint-i-quatre hores.

En pocs dies, en xarxes socials s'han fet virals dos episodis delictius perquè les víctimes són persones públiques. En primer lloc, l'atleta Núria Picas, que va narrar un robatori a la Terminal 1 de l'Aeroport del Prat de Barcelona. En aquesta ocasió, gràcies a la seva condició física, va aconseguir reduir el lladre fins que va arribar la policia. "El paio no sabia amb qui s'enfrontava" , va sentenciar.

Molts usuaris van respondre a aquest missatge i no es van sorprendre del que havia passat. Li recorden que a Catalunya és un problema recurrent i creixent i que cal posar-hi fre.

Dies després, el cantant Gerard Quintana, va relatar un episodi delictiu similar. El cantautor i també històric líder de Sopa de Cabra va explicar que uns lladres havien irromput a casa seva al Masnou. Al cap de pocs minuts, afegeix, estaven comprant en establiments propers, com un supermercat, un estanc i també menjant en restaurants de la zona. Totes aquestes despeses, assegura el cantant de Girona, a compte de les targetes robades. El problema és la sensació d'impunitat, assegura Quintana. Tot i recuperar la bicicleta, els Mossos d'Esquadra els van assegurar que no podien fer res i que era molt difícil trobar els delinqüents.

Núria Picas va ser diputada d'ERC al Parlament

Els missatges dels usuaris de la xarxa social X han anat dirigits a tots dos personatges, però qui n'ha sortit pitjor parada ha estat l'esportista, que va ser diputada d'ERC al Parlament de Catalunya. Els republicans formen part del grup de partits polítics que impedeixen el debat sobre l'origen de la delinqüència i consideren que denunciar l'origen dels delinqüents és ser racista i provoca estigma. El diputat Marçal, molt actiu a les xarxes socials, ha denunciat aquesta incoherència i li ha clavat un mastegot.

"Li pots donar gràcies al teu partit polític i a la seva laxitud amb la delinqüència" , li ha etzibat Marçal. I és que cal recordar que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va assegurar que els immigrants no s'havien d'integrar a Catalunya perquè, pel simple fet de viure entre nosaltres, ja eren catalans.

Gerard Quintana també rep crítiques

El cantant de Sopa de Cabra també ha rebut crítiques per les seves suposades incoherències. El músic forma part del sector de la cultura, que també es nega a obrir aquest meló. Li recorden que ell mai no participarà en manifestacions ni donarà el seu suport als que volen resoldre aquest problema.