Maria Nicolau al plató de Tot es Mou amb Helena Garcia Melero

La gran alegria que ha rebut Maria Nicolau

Maria Nicolau és una cuinera catalana que aposta per la cuina tradicional i de casa

Fa gairebé un any coneixíem una trista notícia. La cuinera catalana Maria Nicolau deixava el restaurant Ferrer de Tall, situat a Vilanova de Sau (Osona) per centrar-se en nous projectes. Volia explotar la faceta de comunicadora i escriptora i així ho ha fet. Vaja si ho he fet. Nicolau és molt activa a xarxes socials, especialment Instagram i Twitter i també apareix assíduament en alguns programes de la Televisió de Catalunya, com 'Està Passant' o 'Tot es Mou'.

Fa pocs dies va concedir una entrevista a 'A Vivir' de la Cadena Ser i va exposar els seus llibres sobre cuina tradicional i casolana. La cuina abans que s'allunya de les noves modes i dels restaurants amb pretensions molt altes. Ella mateixa explicava l'experiència a la xarxa social X i se sorprenia per les conseqüències.

Les vendes del seu llibre 'Cuina o Barbàrie' s'han disparat un 12.986%. L'exemplar es pot aconseguir a un preu de 21,75 euros i el contingut és apte per a tots els públics. Per a aquells que ja tens nocions bàsiques de cuina i volen perfeccionar la seva tècnica i també per als més novells que volen aprendre i entrar en aquest món apassionant.

Els seus seguidors van comentar-ne la publicació, van reconèixer que van veure l'entrevista i que també han comprat el llibre. L'han comprat per a ells mateixos o l'han regalat.

Cuina o Barbarie, pròleg de Dabiz Muñoz

Maria Nicolau, la seva autora, ha treballat més de vint anys a restaurants d'Espanya i França. Tot i això, es va allunyar dels fogons i ara viu en poble de 300 habitants, des d'on crea contingut en xarxes socials i des d'on ha escrit Cuina o barbàrie, publicat l'any 2022. Col·labora habitualment també a la secció de gastronomia del diari ' El País'.

El llibre, editat per Península. És una autèntica obra mestra per als amants de la cuina. N'és una prova que el pròleg el firma ni més ni menys que Dabiz Muñoz, xef propietari de diversos restaurants amb tres estrelles Michelin, entre els quals hi ha Diverxo, a Madrid.

Al llibre no només es poden trobar receptes. Nicolau explica la cuina a través de la història, la natura, la tecnologia i la ciència i, a més, s'obre i s'explica moments de la seva vida personal. També respon preguntes tan bàsiques com per què l'olla és el primer invent de la civilització? Què fa que els pastissos s'engrandeixin al forn? Per què només comprem salmó i lluç, tenint el Mediterrani ple d'altres varietats de peix?