Muntatge amb una imatge de Marc Ribas durant un programa de Joc de Cartes. A la cantonada superior dreta dibuix d'un plat de carn amb patates, un tomàquet i pèsols

Així serà el nou programa de Marc Ribas a TV3

El popular cuiner és sinònim d'èxit i TV3 no dubta a apostar-hi

Marc Ribas presenta novetats. No para i sempre està fent nous projectes. Fa pocs dies us vam explicar el seu nou menú de l'aigua i ara hem sabut que aviat presentarà un nou programa a TV3. El popular xef ha estat elegit per presentar un nou concurs de cuina titulat "Un plat de riure", que s'emetrà a partir de la temporada que ve. És a dir, a partir del setembre encara que no hi ha data exacta confirmada.

Aquest programa, produït per Magnolia TV (la mateixa productora darrere de Joc de cartes), busca capitalitzar l'èxit de Ribas. A "Un plat de riure", dues parelles de famosos del món de l'humor i l'actuació competiran per impressionar Ribas i la resta del jurat.

Inicialment, es va especular que el programa podria ser l'adaptació catalana de Tupper club, emès en diverses cadenes autonòmiques. Tot i això, els directius de TV3 van decidir crear un nou format per tenir els drets d'emissió a la plataforma 3Cat.

Marc Ribas: Garantia d'èxit

Marc és un nom conegut a Catalunya, no només per la seva habilitat culinària sinó també per la seva presència carismàtica a la televisió. Des del seu inici al programa 'Cuines' de TV3 el 2016, Ribas ha demostrat tenir un do especial per estar davant de la càmera. Però va ser el 2017, amb el llançament de 'Joc de Cartes' , quan realment es va catapultar a la fama. Aquest programa, que enfronta quatre restauradors en competència per determinar qui té el millor establiment segons el tema de l'episodi, s'ha aconseguit consolidar com una referència indiscutible a la televisió catalana.

'Joc de Cartes' no és només un aparador de talent culinari, sinó també un vehicle per a la personalitat amena i propera de Ribas. A través d'aquest programa, els espectadors han tingut l'oportunitat de descobrir secrets i detalls darrere de càmeres, des de les peculiaritats del càsting fins a l'honestedat i la transparència en les votacions, elements que Ribas ha compartit obertament, enriquint així l'experiència del públic.

El programa ha tingut els moments de tensió i drama, des de crítiques a restaurants per part dels concursants fins a moments d'amor inesperats entre ells, mostrant la dinàmica i la varietat de situacions que poden sorgir en un concurs d'aquesta naturalesa.

Les preses falses - Joc de cartes

'Joc de Cartes' és una adaptació del programa 'My restaurant rocks', de la televisió alemanya. S'ha exportat a molts països. L'última televisió a adaptar-lo ha estat 'La Sexta', amb Alberto Chicote de presentador. El cuiner espanyol també és garantia d'èxit encara que el programa ha rebut força crítiques per l'alta taxa de conflictivitat i agressivitat dels seus concursants, cosa que a l'edició catalana es veu poques vegades. Funcionarà igual de bé el nou programa de Marc Ribas?

Ribas, a més de la seva carrera a la televisió, té un passat sorprenent com a culturista, havent quedat cinquè al campionat d'Europa el 2004. Aquesta faceta menys coneguda revela la seva passió i dedicació, no només a la cuina sinó també a la cura personal i el fitness. Actualment, viu a Terrassa amb la seva dona Judit, una mestra, i les seves dues filles, l'Ona i la Sira, a qui està introduint al món gourmet des d'edat primerenca. Ja han participat en més d'una ocasió al 'Cuines' aprofitant dates especials com la festivitat de Tots Sants.