Joel Joan recolzat en una taula mirant a l'horitzó

Els problemes de Joel Joan amb TV3

L'actor no es mossega la llengua i una vegada més parla clar

Diu les coses tal com les pensa. I això li ha costat alguns disgustos. Estem parlant de Joel Joan. L'actor no ha dubtat a criticar TV3... fins i tot en una entrevista a la mateixa cadena. Ha estat al 'Planta Baixa', el programa presentat per Agnès Marquès.

Quan li han preguntat sobre perquè ja no apareix tant a TV3 ha assegurat que “és molt satisfactori tenir el director de TV3 per parlar de fer coses, ja fa temps que parlo amb elles però les coses que li presento mai no li acaben de fer el pes. No hem arribat mai a cap acord".

Tot i això l'actor ha reconegut que no és fàcil treballar amb ell a causa del seu caràcter. "Treballar amb mi és pesat. Tinc mala fama, de polèmic, de difícil, de noi molt exigent. Estic aprenent a treballar més relaxat, no posant tanta pressió a mi i als altres. Sóc un tarat, jo no estic bé. A la feina sempre li he donat una importància que no té. He treballat molt i obsessivament, volia fer coses xules, treballava molt i vivia poc" , ha assegurat.

Va començar a TV3

Joel Joan, nascut a Barcelona el 5 de novembre de 1970, destaca al panorama del cinema i teatre català gràcies al seu treball com a actor, director i guionista. La seva formació en art dramàtic a l'Institut del Teatre de Barcelona us ha permès treballar amb directors de renom i participar en produccions teatrals significatives.

Des de la seva fundació de la companyia Kràmpack, que després assoliria gran èxit amb l'espectacle homònim, fins al reconeixement en cinema i televisió, Joel Joan ha demostrat ser una figura polifacètica. Ha estat president de l'Acadèmia del Cinema Català i promotor de la independència de Catalunya, reflectint el seu compromís amb la cultura i la política regional.

El seu treball a televisió inclou rols destacats en sèries com "Plats Bruts" i "Porca Misèria", per les quals ha rebut premis Ondas. A la primera va interpretar amb Jordi Sánchez - Antonio a La que se avecina - dos amics que viuen junts en un pis de lloguer de l'Eixample de Barcelona. Com a curiositat, pagaven 60.000 pessetes al mes... i es considerava que el preu era car. Res a veure amb els preus desorbitats de l'actualitat.

Però no va ser a 'Plats Bruts' on va tenir lloc el debut de Joel Joan a TV3. Va ser uns anys abans, a la sèrie 'Poblenou'. Allí Joel va fer el paper de Ferran, un dels fills de la parella protagonista. Es va ficar en diversos embolics i fins i tot va estar en coma, mantenint en suspens gairebé mitja Catalunya durant un temps. Les audiències eren de més del 40% de share amb pics que arribaven al 50.

Plats Bruts "NOCILLA"

En cinema, ha participat en pel·lícules importants com a "Salvador (Puig Antich)" i ha col·laborat amb directors com Woody Allen a "Vicky Cristina Barcelona".