Juan Carlos I d'Espanya -així és el seu nom oficial- porta anys 'exiliat' a Abu Dhabi a causa dels múltiples escàndols que li cercaven. El seu fill va prendre la decisió i res no fa pensar que podria acabar tornant de forma definitiva. El que sí que té tolerat són visites puntuals. Unes visites que, per altra banda, cada cop són més freqüents.
En una visita recent a Espanya, el rei emèrit Joan Carles I va experimentar una situació poc comuna per a algú del seu estatus. Durant una escapada a la serra madrilenya, va decidir gaudir d'un dinar al reconegut restaurant Charolés, ubicat al carrer Floridablanca de l'Escorial. Tot i això, el que semblava ser una tranquil·la vetllada gastronòmica es va convertir en una anècdota que generat certa polèmica.
El restaurant "Charolés" és famós pel seu 'cocido madrileño', considerat per molts com un dels millors del món. Aquest plat tradicional és l´orgull de l´establiment i se serveix exclusivament els dilluns, dimecres i divendres. Desafortunadament per al monarca, la seva visita va tenir lloc un dimarts, dia en què el 'cocido' no està disponible al menú. Tot i el seu desig de degustar el plat estrella del lloc, el restaurant va mantenir la seva política sense fer excepcions, fins i tot per al rei emèrit espanyol.
Joan Carles I, acompanyat d'un grup d'amics, es va trobar amb un cortès però ferm “no” quan va intentar demanar el bullit. "Bon dia, ahir va tornar Joan Carles a dinar a Charolés. Com sempre un gran senyor", va assegurar Manuel Míguez, històric propietari de l'establiment.
Ja li va passar a la seva dona i filles
Aquesta no és la primera vegada que membres de la família reial espanyola es troben amb imprevistos a les seves sortides gastronòmiques. Mesos enrere, Sofia de Grècia i les seves filles, les infantes Elena i Cristina, van planejar un dinar en un restaurant discret proper a la Zarzuela. En arribar, van descobrir que el lloc estava tancat i les obligaven a buscar una alternativa d'última hora. Van optar per un restaurant de cuina japonesa a les proximitats, encara que no era la seva primera opció.
El restaurant
El Charolés és un establiment emblemàtic que ha rebut nombroses personalitats del món de la política, la cultura i l'espectacle. A més de la família reial, figures com Esperanza Aguirre, José María Aznar, Camilo José Cela, Penélope Cruz i Mario Vargas Llosa han gaudit de la cuina. El restaurant s'enorgulleix de mantenir les seves tradicions i estàndards, cosa que ha consolidat la seva reputació al llarg dels anys.
L'anècdota ha generat diverses reaccions a l'opinió pública. Alguns interpreten el "no" que va rebre el rei emèrit com un senyal que les normes s'apliquen per igual a tothom, sense importar-ne el rang o la fama. Altres veuen en l'actitud de Joan Carles I una mostra d'humilitat i respecte per les polítiques de l'establiment. Realment s'ho va prendre bé? És un gest 'campechano' o la realitat és una altra i sí que es va enfadar?