Nandu Jubany és un dels xefs més reconeguts de la cuina catalana, conegut per la seva habilitat per fusionar la tradició gastronòmica de la seva terra amb tocs moderns i innovadors. Nascut a Monistrol de Calders, el 1971, Jubany es va formar des de jove als fogons, aprenent de la seva família i treballant en alguns dels restaurants més destacats del país. El restaurant Can Jubany, ubicat a la comarca d'Osona, ha estat guardonat amb una estrella Michelin, consolidant el seu prestigi i convertint-se en un referent de l'alta cuina catalana.
Jubany es caracteritza per utilitzar uns ingredients locals i també de temporada, oferint una experiència culinària que posa en valor els productes autòctons amb presentacions contemporànies i sorprenents. A més de la seva tasca a Can Jubany, Nandu Jubany ha expandit la seva carrera internacionalment, participant en projectes gastronòmics a diversos països i col·laborant en esdeveniments de gran renom.
És també un habitual en programes de televisió i mitjans de comunicació on comparteix la passió per la cuina. Amb una personalitat propera i un enfocament perfeccionista a la cuina, Jubany ha sabut connectar amb el públic. Al mateix temps que continua evolucionant la seva proposta gastronòmica, sempre respectant l'essència de la tradició catalana.
La seva darrera publicació abans d'anar a 'Col·lapse'
Al 'Col·lapse' de Ricard Ustrell de demà hi haurà força cares conegudes, entre elles Pilar Rahola, Paz Vega i les 'Mamarazzis'. A més d'aquestes personalitats també veurem amb Ustrell Nandu Jubany, qui recentment ha celebrat el dia del cuiner amb un missatge molt emotiu. I és que el 20 doctubre se celebra el Dia Internacional del Cuiner.
Una data dedicada a reconèixer la tasca dels xefs i cuiners de tot el món que, amb el seu talent i la seva creativitat, transformen ingredients en experiències culinàries úniques. Aquesta celebració va ser establerta el 2004 per l'Associació Mundial Culinària. Amb l'objectiu de ressaltar l'important paper que juguen els cuiners no només a la gastronomia, sinó també a la cultura, l'economia i la salut de les persones.
Així, Nandu no s'ha oblidat d'aquest dia, i ens ha deixat aquest motivador discurs sobre què significa ser cuiner. "Tenim la gran sort de treballar en el millor ofici del món, fent feliç la gent amb el que fem. Quina professió podria ser millor que la nostra?", explicava al compte d'Instagram.
A més, ha acompanyat aquest text amb un vídeo on el podem veure gaudir de la seva feina com a cuiner. Sens dubte, segur que durant la seva entrevista amb Ricard Ustrell mostrarà més arguments pels quals estima aquesta professió. Haurem, però, d'esperar-nos al dia de demà a la nit, quan 'Col·lapse' s'emeti a TV3.