Mari Pau Huguet dret i ajuntant les mans durant una entrevista amb el programa APM

Mari Pau Huguet explica dos moments molt durs: Emoció dels seus fans

La periodista fa anys que no presenta un programa i molts catalans volen que torni a primera línia

Mari Pau Huguet, un emblema de TV3. Va ser una de les estrelles de la gala especial "40 anys i una nit" amb motiu del 40è aniversari de la cadena. La gala va imaginar Huguet vivint dins del gran dau que adorna l'edifici de TV3 a Sant Joan Despí, el CPA (Centre de Producció Audiovisual). Albert Om la va convidar a ballar, emocionar-se i recordar amb nostàlgia aquells que ja no hi són, simbolitzant la TV3 d'antany.

Un bonic homenatge encara que el públic en vol més. Té 60 anys. No és normal que faci 15 anys que no té cap programa i que les seves aparicions es limitin a programes d'aquest tipus i poca cosa més.

Mari Pau Huguet fitxa pel "Zona Franca"

Mentre això passa – o no – els seus fans hauran de conformar-se amb veure-la en aquests espais o llegint les seves entrevistes. Recentment Mari Pau ha estat entrevistada per Comunicació21. Allí ha explicat dos dels moments més durs de la seva vida, que també han tingut un impacte a nivell professional.

El primer va ser quan va haver de presentar el programa "Com a casa" mentre se celebrava el funeral del seu avi, una decisió que va prendre creient que havia de ser a la televisió. "El meu moment més dolorós a TV3 són dos, i de caràcter personal. Quan em va tocar presentar el programa 'Com a casa' mentre enterraven el meu avi. Va ser decisió meva, creia que havia d'estar a la tele. I curiosament, aquell dia vaig tenir Marta Ferrussola com a convidada al programa. Ho vam salvar bé", assegura.

El segon moment dolorós va passar fa dos anys, quan va presentar una cavalcada de Reis, emocionada per la idea que el seu pare la pogués tornar a veure a la televisió. El pare de la periodista va morir el dia de Nadal."El segon va ser fa dos anys, quan vaig presentar una cavalcada de Reis. Em va fer molta il·lusió la proposta, especialment pel meu pare, que em tornaria a veure fent televisió. Però malauradament va morir el dia de Nadal" , així ho explica la mateixa Mari Pau .

Trajectòria de Mari Pau Huguet

Mari Pau Huguet, nascuda a Estopanyà l'11 d'agost del 1963 té una carrera clarament vinculada a Televisió de Catalunya.

Educada a Lleida, Huguet va estudiar Filologia Romànica a la Universitat de Lleida i la Universitat de Tolosa, demostrant des de jove un interès profund per les llengües i les cultures. A més del català, domina l'alemany, francès, anglès, italià, portuguès i xinès, cosa que reflecteix la seva curiositat i obertura cap al món.

Va iniciar la seva carrera a la ràdio, treballant per a Ràdio Terraferma de la Cadena 13 des del 1983, abans d'incorporar-se a Televisió de Catalunya el 1986. No va ser de les primeres - la televisió pública catalana va començar les seves emissions l'11 de setembre del 1983 - però gairebé .

Al llarg dels anys, ha presentat i conduït una àmplia gamma de programes, des de concursos fins a cobertures d'esdeveniments culturals i festius, i ha esdevingut una de les cares més reconeixibles i estimades de la televisió catalana. Entre els seus programes més destacats hi ha "Com a casa", "Bon dia Catalunya", i "L'hora de Mari Pau Huguet", entre d'altres. La seva versatilitat i calidesa l'han fet mereixedora de nombrosos premis, incloent-hi dos TP d'Or a la millor presentadora i el Premi Òmnium de Televisió.

​Lʻimpacte de Mari Pau Huguet a Catalunya va més enllà del seu treball a la televisió. La proximitat amb el públic i la seva autenticitat l'han convertit en una figura molt estimada i respectada. Un exemple d'això és com alguns espectadors van arribar a convidar-la a dinar a casa seva en dies assenyalats, com el dia de Nadal , demostrant el profund afecte i respecte que ha sabut guanyar-se entre l'audiència catalana.