3cat estrena dilluns que ve la sèrie de ficció transmèdia 'Jo mai mai' que es podrà veure per TV3 i per la plataforma de la cadena pública. La producció vol trencar les barreres generacionals entre pares i fills i reflectir els problemes dels joves a partir de l'experiència viscuda en unes colònies.
A través de vuit capítols de 45 minuts de durada, la sèrie adreçada a un públic juvenil i familiar planteja trames complicades sobre l'amistat, l'assetjament escolar, la identitat sexual, el mal ús de les xarxes socials i la salut mental. La sèrie coral està protagonitzada per Claudia Riera i el repartiment també compta amb Jan Buxaderas, Berta Rabascall, Joel Cojal, Miki Núñez, Mireia Aixalà, Pere Ponce o Mercè Arànega.
Així, 'Jo mai mai' parla de les primeres vegades que marquen la vida i reflecteix el xoc generacional entre pares i fills explorant sentiments universals que afecten totes les edats: la por, l'alegria, la tristesa, la ira i la sorpresa que provoquen els canvis. La sèrie parla sobre fer-se gran i com la vida pot ser divertida, fàcil, dura i difícil.
En una entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN), un dels directors i creador de la ficció Uri Garcia ha comentat que es combina la part lluminosa característica de les colònies que fan els joves, amb els descobriments i les primeres vegades, amb una trama amb drama i thriller al voltant del rescat d'un grup de persones.
Garcia ha explicat que hi ha personatges amb situacions que interpel·laran joves i grans i que tracten qüestions universals com enamoraments, decepcions i errors. El creador ha reclamat un diàleg més gran entre pares i fills i ha lamentat que sovint la distància generacional es converteix en un "problema i un fre". "Aquest a la sèrie és un dels temes importants, perquè hi ha joves que tenen problemes mentre els seus pares van molt aclaparats", ha subratllat.
Miki Núñez, una de les estrelles de la sèrie
En aquest sentit, el cantant i intèrpret Miki Núñez va insistir que 'Jo mai mai' captarà l'atenció dels espectadors perquè a cada capítol trobareu personatges que l'interpel·laran. "Succeeix en una casa de colònies però podria passar a qualsevol lloc. Allà estrenyen llaços, passen mil coses. La convivència farà que tot surti a la llum", va avançar.
En declaracions a l'ACN Núñez ha celebrat que actualment sigui més fàcil "trencar tabús" sobre la salut mental o la sexualitat. L'artista ha defensat que aquests tabús es trenquin en català i que els espectadors no hagin de recórrer a produccions en anglès o castellà per conèixer situacions determinades. Finalment, l'actriu protagonista Claudia Riera ha expressat que el seu personatge ajuda a conèixer la resta i que porta les regnes de tot plegat "sense tenir les eines per fer-ho". “L'adolescència és una edat molt complicada i crucial on prens decisions.
És una edat on no sabem què volem. Poder visibilitzar coses i que les puguin entendre és meravellós", va apuntar. "És bonic veure-la en família perquè de vegades estem tan centrades en nosaltres que no ens adonem que tenim gent al nostre voltant que ens necessita", va exposar.
Jo mai mai (3Cat) - “Jo mai mai”, de Joan Dausà
La diversitat sexual a la sèrie
Segons ha explicat Garcia, la producció pretén mostrar la realitat i, per això, l'equip s'ha preocupat especialment perquè es mostri la diversitat sexual existent a la societat.
Per això, la temporada comptarà amb tres personatges que no compleixen els arquetips estàndards. De fet, el títol de la sèrie té el seu origen en el joc de nit més popular de les colònies basat a revelar confidències i els secrets més íntims.
El paper de la música
La música exerceix un paper destacat en la producció. Al llarg dels capítols sonen temes dels darrers 30 anys de música catalana reversionades en clau actual i cantades pels mateixos actors.
Aquests temes es converteixen en moments musicals dins dels episodis, incorporats a la trama d'una forma “orgànica”. Es tracta de 16 versions noves de temes de Bad Gyal a Els Pets, passant per Obrint Pas o The Tyets i que s'han transformat amb nous registres i ritmes per integrar-se amb la narrativa de la sèrie. La producció oferirà un món paral·lel a les xarxes socials i plataformes digitals i es publicarà un llibre que completa la trama.