Lo Pau de Ponts amb una camisa verda parlant des de casa seva

VÍDEO: El discurs de 'Lo Pau de Ponts' que destrossa els arguments antinacionalistes

El cantautor parla clar contra aquells que volen eliminar Catalunya com a poble

Lo Pau de Ponts, en una entrevista publicada al seu perfil de la xarxa social X, ha parlat molt clar contra tots aquells que no defensen Catalunya, ni la seva llengua, ni la seva cultura. El cantautor, sense embuts, ha mostrat la seva opinió de manera coherent i planera i el seu vídeo s'ha fet viral. Lo Pau es considera nacionalista i, per tant, independentista. Perquè una cosa porta a l'altra. Costa d'entendre que una persona que es considera nacionalista no sigui independentista i no vulgui la llibertat del seu país oprimit.

Afegeix que pot entendre que en algun moment històric, per motius polítics o estratègics, un partit que es fa dir nacionalista no es mostri com a independentista, però que el raonament coherent és que tot nacionalista és independentista. Un clar missatge a tots aquells partits processistes que durant anys han fet creure a la gent que eren independentistes, que participen activament de la vida política espanyola i que, a l'hora de la veritat, s'han comportat en clau espanyola

Finalment, Lo Pau de Ponts critica tots aquells antinacionalistes que consideren que ser nacionalista és ser imperialista. Es pregunta per què un nacionalista català és imperialista, però un nacionalista francès o castellà no ho és. Ja n'hi ha prou d'aquest llirisme i de posar sempre la vena abans que ferida. Els nacionalistes no són imperialistes. Igual que es pot ser nacionalista d'esquerres i nacionalista de dretes.

Definir el model de país després de la independència

Les paraules del cantautor demostren que per fer la independència i construir l'Estat Català cal unitat. Cal la unitat de tots els nacionalistes, siguin de dretes o d'esquerres. Cal repetir (però sense enganys) l'abraçada d'Artur Mas i de David Fernández, que simbolitzava la unió entre la dreta postconvergent i les polítiques antisistema de la CUP.

Més endavant ja es definirà el model de país. Els catalans ja votaran si volen una Catalunya 'guai' o 'chupi guai'. El que no pot ser és prioritzar les polítiques de dreta o esquerra abans que prioritzar la sortida d'Espanya. I amb això a ERC són uns especialistes, ja que estarien encantats en una República espanyola i crear la Confederación de Repúblicas Ibéricas.

L'altre actor de les investidures independentistes, la CUP, també té el mateix problema. Els cupaires s'entretenen amb caure més simpàtics als okupes que als independentistes de dretes i tal dia farà un any. El procès continua i el hàmster continua fent rodar la roda.