Jorge Rey en un camp amb una casa darrere

Jorge Rey ho té clar: Així serà el temps per Nadal

S'acosta un camp de temps. S'ha acabat el bon temps i arriba l'hivern de veritat

Només té 17 anys, però les seves prediccions són fiables. Almenys hi ha gent que les creu. Amb només 14 anys va predir l'arribada del temporal Filomena i des de llavors ha fet altres prediccions importants. En aquest llavors, Rey s olo era el meteoròleg d'una cadena de ràdio local, a Monestir de Rodilla, a la província de Burgos . Té un canal de Youtube amb més de 15.000 subscrits i cada dia acumula més seguidors.

Fins ara hem viscut un temps de primavera, amb pocs dies de fred. Som a les portes de Nadal i les hores principals del dia segueixen sent agradables, amb temperatures que ronden els vint graus depenent de la zona del país. Jorge Rey no té bones notícies a partir d'ara. El burgalès considera que es poden viure episodis de tempesta en les dates properes al Nadal . Augura que serà una situació meteorològica complicada.

“Any de glans, any de neu fins a les pilotes” , adverteix. Ha estat un bon any de glans així que si es compleixen els pronòstics, tindrem neu fins a les p... Segons el jove, ens hem de preparar pel pitjor. S'acaba el bon temps i hi arriba la neu i el fred. Tindrem un nou gran temporal. Durant aquestes festes de Nadal o, potser, al gener, tindrem episodis de fred, pluja i neu a moltes parts del país.

Evidentment, Espanya és molt diversa i amb grans diferències de temps al territori. No és el mateix la zona atlàntica de Galícia o la cantàbrica de Santander i el País Basc que altiplà castellà. Igual que hi haurà un temps diferent a Andalusia que a la costa llevantina de Catalunya i el País Valencià. En aquest sentit, Jorge Rey fa prediccions generals, sobre fenòmens meteorològics que es poden repetir a diferents punts del nostre país, però sense especificar on pot passar exactament la tempesta.

El cas és que durant aquest Nadal ens haurem d'abrigar molt perquè és molt probable que arribi una onada de fred que canviï el temps de manera radical respecte de les setmanes anteriors.