Jordi Basté amb un jersei gris i ulleres a TV3

Jordi Basté esclata a Twitter pels atacs contra Itziar Castro

L'actriu catalana va morir el 8 de desembre de 2023 i des de llavors s'han llegit molts comentaris sobre el seu físic

Itziar Castro va morir el 8 de desembre de 2023 a la localitat de Lloret de Mar (Girona). Va néixer el 14 de febrer del 1977 a Pallejà (Barcelona) i tota la seva vida s'havia dedicat al món de la interpretació. És coneguda principalment pel seu paper en la pel·lícula Vis a Vis interpretant a Goya Fernández i per participar en pel·lícules com Campeones o Pieles, en la qual va ser nominada en els Premis Goya com a millor actriu revelació del moment.

Havia participat en diferents sèries i pel·lícules. Nascuda a Catalunya, també va participar en català a diferents sèries de TV3, com el Cor de la Ciutat, amb un paper secundari. També va tenir un paper a Paquita Salas i recentment va participar en la tretzena temporada de La Que S'Avecina. En ple pont de desembre, ens llevàvem divendres al matí amb la trista notícia.

A xarxes socials aviat apareixien insults grassòfobs . Crítiques al seu estil de vida i comentaris que asseguraven, sense saber, que el sobrepès i l'obesitat havien estat les causes de la mort. Afortunadament, molts altres personatges públics publicaven missatges de suport i de rebuig a aquestes paraules tan cruels. El periodista de Rac1, Jordi Basté, demanava respecte per la pròpia Itziar Castro, a família i amics.

Altres twitters es posicionaven en la mateixa línia que Jordi Basté i demanaven respecte per a l'actriu i la família. Demanaven no obrir el debat sobre l'obesitat, almenys durant aquests dies.

El món de la cultura s'acomiada d'una amiga

Periodistes, actrius i polítics se'n van acomiadar amb paraules boniques i amables. Ione Belarra, Irene Montero, de Podem. Les periodistes Carme Chaparro i Julia Otero, l'actor Eduardo Casanova. La cantant Natalia... La llista és molt llarga perquè molta gent estima Itziar Castro i perquè els grassòfobs són minoria (o haurien de ser-ho).