Muntatge amb una imatge de Marc Ribas en primer terme ia la cantonada superior dreta una emoticona amb cara d'enuig

El motiu pel qual no s'emet programa previst de 'Joc de Cartes' el 24 de gener

Els fans del programa protesten a xarxes per un canvi inesperat d'última hora

Canvi d'última hora a 'Joc de Cartes'. Avui dimecres 24 de gener estava previst que s'emetés el darrer programa de la temporada. Exceptuant que en quedava un en format resum que s'hauria d'haver emès dimecres que ve. Tal com us vam explicar a XCatalunya, aquest dimecres el duel era entre restaurants tradicionals i creatius de la ciutat de Barcelona.

Finalment l'emissió s'ha ajornat aquest dimecres. Els motius? Possiblement una qüestió d'audiències. El Barça juga a les 21.30 a San Mamés contra l'Athletic Club de Bilbao el partit de quarts de final de la Copa del Rei. Un partit que s'emetrà en obert a Televisió Espanyola i que seria competència directa pel programa presentat per Marc Ribas.

Per evitar tancar la temporada amb una mala dada d'audiència, TV3 ha decidit emetre un programa repetit de 'Joc de Cartes'. Un dels més recordats, això sí: el que va decidir quin és el millor restaurant de calçots de Madrid.

Què veurem al capítol repetit?

Aquest canvi ha estat inesperat, ja que fins fa poc la programació oficial de TV3 contemplava el programa previst sobre restaurants de cuina creativa i tradicional a Barcelona. Ara ja amb el canvi realitzat de manera oficial podem veure la nova informació.

El calçot és un dels productes més típics i coneguts de la gastronomia catalana. Ho saben bé a Valls... i també a Madrid. I per això la furgoneta de Joc de Cartes viatja fins a la capital espanyola.

Un format que va ser curiós i innovador. Els catalans sempre s'han obert al món i que a Madrid hi hagi restaurants de cuina típica catalana n'és una bona prova. El programa va dilucidar el guanyador del duel per conèixer el millor restaurant madrileny per anar de calçotada.

Els quatre restaurants competidors

El primer restaurant on caldrà posar-se el pitet és el del català Xavier Saludes, un restaurador que anava per diplomàtic, però que fa 25 anys va decidir obrir una taverna a Madrid. I d'un diplomàtic a un ambaixador de la cuina catalana: Antonio Melgar. És andalús i viu a Madrid, però des del restaurant El Olivo fa conèixer el seu amor per la gastronomia catalana.

La ruta seguirà per terres madrilenyes al restaurant Saffron, on ens esperarà Maribel Gutiérrez, una tarragonina que presumeix de fer la millor salsa de calçots de la capital de l'estat.

Finalment, l'última parada serà al Calsot, on el barceloní David Suriol encara recorda quan fa 20 anys n'hi havia que menjaven la ceba tendra típica de Valls amb forquilla i ganivet.

Qui serà finalment elegit com el millor ambaixador de les calçotades a Madrid? No farem spoiler. Aquesta nit ho sabreu. I els que ja heu vist el programa tindreu l'oportunitat de veure'l repetit.

Marc Ribas, un cuiner mediàtic i molt estimat

Marc Ribas és conegut per la seva presència en programes de TV3 com Cuines i Joc de cartes. La seva trajectòria professional és tan variada com fascinant, estenent-se des de les arts fins a la gastronomia.

Ribas va descobrir la seva passió per la cuina mentre treballava a l'hostaleria per guanyar un sou durant els estudis de Belles Arts. Aquest interès el va portar a una carrera amb èxit a la cuina, on ha treballat en diversos restaurants, incloent una estada de cinc anys al Brasil. A Catalunya, Ribas ha obert els seus propis establiments, com ara La Taverna del Ciri a Terrassa i La Brutal a Girona, oferint una barreja de cuina catalana tradicional i plats innovadors.

El seu salt a la televisió va passar de manera una mica accidental. Després de ser recomanat per a un càsting a TV3, Ribas va impressionar els productors i es va convertir en presentador de Cuines i posteriorment de 'Joc de Cartes'. El seu carisma i habilitat culinària el van portar a assolir alts nivells de popularitat, convertint-se en una cara familiar per als espectadors catalans. A més dels seus programes de cuina, Ribas ha publicat llibres de cuina, com “En marxa, cuina! Històries d'un cociner amb rock'n'roll”.

A banda de la seva carrera a la gastronomia, Ribas és també un apassionat del culturisme, havent participat en competicions i aconseguint impressionants resultats.