Muntatge de fotos de primer pla d'Iñaki Urdangarin i el seu fill, Juan Urdangarin amb cara seriosa

Iñaki Urdangarin ja no pot amagar les últimes novetats del seu fill Juan

Juan Urdangarin surt de l'anonimat amb diverses fotos

Ja fa temps que Iñaki Urdangarin passa de la família de la seva encara dona. No té relació amb els Borbons i només manté vincles amb els quatre fills. Amb Juan té una relació especial, és a qui ha volgut protegir sempre pel seu caràcter tímid i reservat.

La relació entre la família reial espanyola i els cosins que tenen dret a succeir la Corona està marcada per una distància i discrepància notable pel que fa a la seva rellevància en l'agenda i la vida pública. Letizia té clar que si la princesa Leonor ha de tenir família quan sigui reina, seran les seves cosines Ortiz les protagonistes.

En canvi, els fills de les infantes Cristina i Elena, inclòs Juan Urdangarin, no semblen tenir un paper destacat en els afers de la monarquia.

Muntatge de Juan Urdangarin seriós amb la mà a la nansa d'una motxilla i Iñaki Urdangarin somrient amb una jaqueta blava
Juan Urdangarin, notícia | xcatalunya.cat, Europa Press, GTRES

En el cas de Juan Urdangarin, de 24 anys, qui és el fill gran de la Infanta Cristina i d'Iñaki Urdangarin, la seva presència a esdeveniments oficials o familiars és escassa. Tot i això, se l'ha vist acompanyant la seva mare en algunes ocasions, com en unes vacances a Lanzarote, on van visitar la seva tia Alexia de Grècia. Aquesta aparició pública és inusual per a Juan, que poques vegades es deixa veure a l'esfera pública.

Durant la seva estada a l'illa, Juan va gaudir de la companyia familiar i de la gastronomia local a diversos restaurants, cosa que suggereix una preferència per la vida privada en lloc dels compromisos reals. Aquest distanciament dels assumptes relacionats amb la monarquia sembla reflectir una tendència entre els cosins de la princesa Leonor a mantenir-se allunyats de les obligacions i responsabilitats reals.

Les fotos dels cosins

El retrat de Joan i altres cosins de la princesa Leonor, com Froilán i Victoria, revela un estil de vida allunyat de les obligacions reals.

A diferència dels cosins, els qui semblen portar una vida despreocupada, Juan ha tingut algunes experiències en l'àmbit de les relacions internacionals. Va treballar com a voluntari a Cambodja per a una ONG i amb els jesuïtes. Tot i això, la seva carrera i activitats actuals són difícils de precisar. Segons diversos mitjans, això reflecteix la tendència dels membres més joves de la família reial a prendre's "anys sabàtics" sense una vocació clara.

Aquesta situació il·lustra la distància entre els Borbons i la realitat del país, on els membres més joves semblen més interessats en els privilegis que en les obligacions reals.

Encara que JUan i altres cosins de la princesa Leonor podrien tenir un lloc a la monarquia espanyola en el futur, la seva falta de participació activa en els assumptes reals i la seva preferència per la vida privada suggereixen una desconnexió significativa entre la reialesa i la societat actual.