Jorge Buxadé, Santiago Abascal i Hermann terstch parlant

Hermann Terstch contra la monarquia després de donar el condol per la mort d'Itziar

L'eurodiputat de VOX mostra el seu rebuig als condols expressats per la Casa Reial a la família de l'actriu catalana

A ple pont de desembre, el més llarg de l'any, coneixíem la mort de l'actriu catalana, Itziar Castro . Moria el 8 de desembre passat a la localitat de Lloret de Mar (Girona) i aviat les xarxes socials s'omplien de missatges de condol i d'afecte. Els seus seguidors, els aficionats al teatre i els companys del món de la cultura acompanyaven família i amics i veien, amb incredulitat, els missatges grassòbos i irrespectuosos.

El director i guionista Frankie de Leonardis, amic personal de l'actriu, ho comunicava a través de xarxes socials: "És amb prou pesar que informem de la mort de la talentosa actriu Itziar Castro, ocorregut la nit passada. Amb una carrera destacada a la indústria de l'entreteniment, Castro va deixar una empremta inesborrable amb la seva notable actuació i carisma”. S'unien també diferents personalitats polítiques com Irene Montero i Ione Belarra, a més de personatges del món del periodisme com Carme Chaparro i Julia Otero.

La Casa Reial va voler acomiadar-se'n deixant clar que va ser un "exemple social" . Unes mostres de condol que no han agradat a Hermann Terstch, diputat del VOX al Parlament Europeu : "Senyor, els espanyols estan alarmats per un cop d'Estat, per un govern pactat amb criminals, per una amnistia que destrueix tota legalitat, tota resta d'igualtat, amenaça la seguretat i vida dels nostres fills i néts i enfonsa Espanya cada vegada més a la misèria, la tirania i l'abús. Molts li hem de pregar encaridament que demani a la Casa Reial revisi les seves prioritats".

[tweet]1733433632860061967[/tweet]

Segons Tertsch, la família reial no té en compte les prioritats dels espanyols. Considera que impedir un tràmit parlamentari com és l'aprovació de la Llei d'Amnistia negociada per PSOE, Sumar i els partits independentistes és més important que reconèixer la feina a una actriu.

Tersch forma part d'un partit, VOX, liderat per Santiago Abascal, que darrerament ha criticat el paper del Rei Felip VI, considerant que hauria d'haver impedit les suposades cessions per part de Pedro Sánchez davant de les exigències dels partits catalans i bascos. Igualment, davant de les protestes al carrer Ferraz, seu del PSOE, va insinuar que els agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat no haurien de complir les ordres procedents del Ministeri de l'Interior. El mateix dirigent que fa uns dies també va dir que “hi haurà un moment en què el poble voldrà penjar de peus Pedro Sánchez” .