Gemma Brió en una videotrucada amb TV3

Paraules colpidores de Gemma Brió de 'Com si fos ahir' a 'Al Cotxe'

Gemma Brió emociona els teleespectadors de TV3 explicant un moment personal molt dur

Quan TV3 encara era TV3, els llavors responsables de la cadena van decidir apostar per la fórmula del culebrot de tarda. Era una aposta arriscada, però va funcionar a la perfecció. El 1994 s'estrenava el Poble Nou, un autèntic fenomen de masses que va batre totes les audiències. Després van arribar Nissaga de Poder, Secrets de Família, El Cor de la Ciutat, la Riera o l'actual Com si fos ahir, la més fluixa de totes. Però tornem a Poblenou.

La fórmula de l'èxit va ser combinar elements costumistes del dia a dia amb trames més pròpies d'un thriller. L'Antonio (pronunciat com Antoniu), la Rosa, la tieta Victoria i tants altres personatges encara es recorden a les llars catalanes. El matrimoni protagonista tenia tres fills: en Ferran (Joel Joan), l'Anna (Gemma Brió) i en Martí (un joveníssim Quim Gutiérrez) que patien els problemes propis dels nois de la seva edat.  A Gemma Brió ara la podem tornar a veure a TV3, a Com si fos ahir.

Eloi Vila l'ha entrevistat a 'Al Cotxe' i les paraules de la Gemma han emocionat els espectadors parlant de la mort del seu fill quan només tenia 15 dies de vida. Fa uns anys va fer una obra de teatre i així ho explica: "Com a actriu i creadora m'agrada abordar temes incòmodes, esquinçadors. Fa 13 anys vaig escriure una obra de teatre, Llibert. La vaig escriure una mica per necessitat. A partir d'aquí en va sorgir una companyia que realitza obres pròpies".

"Vaig escriure aquella obra no com a teràpia. Quan escric l'obra la meva teràpia ja està feta. Sense voler-ho quan un es dedica a un art és impossible no barrejar vivències personals en la ficció. Vaig tenir ganes, necessitat que aquella experiència es convertís en teatre. No volia explicar la meva vida, sinó partint de la situació particular anar a allò universal. Llavors no es parlava tant d'aquests dolors, de dol, de salut mental. Vaig ser de les primeres a fer autoficció i després va ser un boom. Al teatre no s'havia fet mai, parlar de la mort d'un nadó", sentencia Gemma Brió.

L'actriu i dramaturga té una llarga carrera a Catalunya des dels inicis el 1994

Amb 51 anys, Gemma Brió, és una destacada dramaturga i actriu. Coneguda pel seu treball a teatre, cinema i televisió. Al llarg de la seva carrera, ha participat en diverses obres de teatre com "Germans de sang", "El retaule del flautista", "Do'm", "L'inspector" i "El curiós incident del gos a mitjanit". A la televisió, ha aparegut en sèries com "Poblenou" (1994), "Rosa" (1995-1996) i "El cor de la ciutat" (2000), a més de la sèrie "Les de l'hoquei" (2019- 2020). Gemma també ha contribuït al cinema, participant en pel·lícules com Ismael (2013). També ha escrit la ja esmentada obra teatral "Llibert", que li va vextrem nominacions i premis com la finalista dels Premis Max 2015 a la categoria d'Autoria Revelació i el premi Butaca al millor text teatral.