Muntatge amb la imatge d'una pel·lícula emesa a TV3 i el logotip de la cadena a la cantonada superior esquerra

Per què temporalment els divendres no hi haurà Gran Pel·lícula a TV3?

Canvis a la graella de la televisió pública catalana

La tradició de “La Gran Pel·lícula” de TV3 és una pràctica consolidada que fa dècades que és un referent en la programació televisiva catalana. Cada divendres a la nit, la cadena emet un títol cinematogràfic destacat, tant de producció nacional com internacional. Aquest espai ha esdevingut un clàssic per als espectadors que busquen gaudir d'una pel·lícula de qualitat al final de la setmana.

La selecció de pel·lícules sol incloure obres de rellevància i de diferents gèneres, que van des de drames emotius i biogràfics fins a pel·lícules d'acció o històriques, reflectint així un compromís per part de TV3 d'oferir contingut divers i enriquidor per a la seva audiència. La tradició continuarà, però canviarà de dia. A partir d'avui mateix, la Gran Pel·lícula s'emet dimecres. Avui s'emetrà Money Monster.

Una alternativa molt interessant

Els teleespectadors de TV3 no queden orfes els divendres a la nit. Podran gaudir de la tercera edició del concurs 'Eufòria'. Aquest és el motiu del canvi. Per una qüestió d'audiències, TV3 prefereix que el concurs s'emeti els divendres. Es tracta d'un concurs musical que cerca descobrir el millor nou cantant de Catalunya. La primera temporada d'Eufòria va començar el 3 de març de 2022 i va concloure el 17 de juny del mateix any, coronant Mariona Escoda com la seva primera guanyadora. La dinàmica del programa aquella temporada implicava que els participants es dividissin en grups de quatre.

Mentre un membre del grup cantava com a solista, els altres tres proporcionaven veus de cor. A més, hi havia un segment conegut com a "VAR musical", on el director musical i els entrenadors podien avaluar les actuacions i tenien la capacitat de salvar els concursants o revocar decisions del jurat. La temporada va oferir una gala de repesca, on els concursants eliminats tenien una oportunitat de reingressar al concurs.

Uau, Mariona! La versió més canyera amb "I drove all night", de Céline Dion - Eufòria

Per a la primera temporada, més de 1,500 persones es van presentar al càsting, de les quals se'n van seleccionar 90, i després de diverses rondes de selecció, el nombre es va reduir a 16 finalistes. Els entrenadors de la primera temporada incloïen Jordi Cubino com a director musical i Daniel Anglès com a director artístic, amb entrenadors addicionals per a veu, coreografia i interpretació.

La segona temporada, que va començar el 23 de febrer de 2023 i va finalitzar el 9 de juny de 2023, va veure Jimena Gómez, coneguda com a "Jim", com a guanyadora. A més d'altres premis, Jim va rebre un contracte discogràfic per iniciar la carrera professional. La dinàmica a la segona temporada va introduir diversos canvis, amb gales que oferien noves formes de votació i desafiaments addicionals per als concursants. El programa va continuar tenint una forta presència a xarxes socials i va afegir continguts per a TikTok i Instagram.

L'equip d'Eufòria inclou Marta Torné i Miki Núñez com a presentadors, mentre que el jurat de la segona temporada va estar compost per Elena Gadel, Lildami i Carol Rovira, que va reemplaçar Marc Clotet. Els entrenadors per a la segona temporada també van presentar alguns canvis, amb Paula Malia assumint el rol d'entrenadora d'interpretació i Clara Luna unint-se com a coach de veu.

Comença la tercera edició

La tercera temporada comença aquest divendres 16 de febrer de 2024 amb les rondes finals de càstings, i s'espera que continuï amb la mateixa fórmula d'èxit, presentant nous talents musicals de Catalunya i buscant el proper gran artista del país.