Dona somrient amb els braços plegats davant d'un edifici modern amb plantes verdes.

Contundent resposta de Pilar Rahola després de l'atac rebut: 'No em...'

La periodista i escriptora va ser atacada ahir a la tarda

Un grup de radicals ha llançat pintura vermella sobre Pilar Rahola aquest dimarts a la tarda per denunciar la seva suposada “complicitat” amb el que anomenen “genocidi” a Palestina. Els fets han tingut lloc quan l'escriptora participava a la conferència inaugural de la Fundació Universitària Martí l'Humà a la Garriga (Vallès Oriental).

Amb aquest acte, els radicals volen escenificar que aquesta “taca de sang”. Segons els mitjans locals, la conferència "s'ha vist interrompuda per manifestants que han llançat pintura vermella a la convidada, en protesta contra l'Estat d'Israel".

Opinió de Pilar Rahola

Pilar Rahola mai no ha amagat el seu posicionament sobre el conflicte del Pròxim Orient. Això ha provocat que, moltes vegades, persones que se situen políticament a l'esquerra i que es posicionen a favor de Palestina, hagin criticat les idees de Rahola, que considera que l'Estat d'Israel té dret a defensar-se dels atacs de les milícies .

Muntatge amb una imatge de Josep Cuní al programa Col·lapse de TV3. A la dreta una imatge amb Pilar Rahola en una intervenció televisiva
Josep Cuní i Pilar Rahola | 3Cat, XCatalunya

Rahola no ha dubtat a exposar el seu punt de vista a través de xarxes socials i ha criticat l'atac d'aquells que hi pensen de manera diferent. En aquest sentit, la periodista ha reivindicat el dret a poder expressar-se, a debatre i a confrontar idees.

Les paraules de Rahola van tenir ràpidament el suport de xarxes socials, de persones anònimes, però també de dirigents de Junts per Catalunya, com Gemma Geis i Jordi Puigneró.

Pràctica habitual dels radicals i intolerants

Sembla que s'ha convertit en una pràctica habitual això de tacar la roba dels que no pensen com ells. Fa uns mesos, uns radicals van omplir Sílvia Orriols de farina. Ara la víctima ha estat Pilar Rahola. A Europa, també hem vist dirigents polítics atacats per radicals que consideren que així s'han de defensar les idees.

Durant la xerrada de Rahola, es van sentir lemes com "Combatem els còmplices del genocidi" , "destruïm l'Estat sionista d'Israel" i "el sionisme és feixisme". Ella, tot i això, s'ha canviat de jaqueta i ha seguit amb la seva ponència, sense donar el plaer als atacants d'haver aconseguit el que volien, que era boicotejar l'acte.

Confusió en xarxes socials

Des del perfil OJS, el Vallès Oriental Baix Montseny asseguraven que havien aconseguit interrompre l'acte, però la veritat és que l'acte es va dur a terme. Ho explica la mateixa Pilar Rahola i també un avís de Twitter, que desmenteix el titular i aporta més informació assegurant que l'acte sí que es va realitzar: La realització de l'acte no s'ha impedit. Pilar Rahola ha acabat fent la conferència amb normalitat després de rentar-se i canviar-se, tal com ha anunciat al seu compte de X.