Bad Gyal ha publicat la cançó 'Bota Niña', una col·laboració amb la brasilera Annita que formarà part de 'La Joia', l'àlbum debut de l'artista, que es publicarà el proper 26 de gener. La producció, que fusiona trets del gènere urbà amb música llatina, està signada pel Guincho i Gabriel Do Borel.
Aquesta col·laboració se suma a les que la cantant realitzarà amb Myke Towers al senzill 'Mi Lova', Tokischa i Young Miko amb 'Chulo pt.2' o Quevedo amb 'Real G'. Les entrades per la gira de presentació de l'àlbum, que arrencarà al febrer, s'han esgotat a Barcelona i Madrid i l'artista ja ha anunciat una data nova a Madrid per al 7 d'abril. La gira del disc, '24 Karats tour' farà parada a Barcelona el 9 de febrer amb un concert al Palau Sant Jordi i el 6 i 7 d'abril al Wizing Center de Madrid.
I també passarà per les ciutats de Saragossa, la Corunya, Bilbao, València o Granada. L'artista també tindrà presència a festivals internacionals com l'Estèreo Picnic de Colòmbia, el Cerimònia de Mèxic o el Reggaeton Beach d'Alemanya. 'La Joia' compta amb quinze cançons i pretén transformar els codis de l'estètica urbana a través de l'imaginari dels anys 90-2000', tant pel que fa al grafisme com a la fotografia, que estarà a càrrec de la fotògrafa Sheila Janet Pines.
Bad Gyal, Anitta - Bota Niña (Lyric Video) (Letra)
Trajectòria de Bad Gyal
Bad Gyal ha causat un gran impacte al món de la música urbana i el reguetón. La seva trajectòria és notable per la seva innovació i la fusió de gèneres musicals, així com per les seves lletres centrades en l'apoderament femení i l'alliberament sexual.
El seu salt a la fama es va produir el 2016 amb la publicació de la seva versió en català de Work de Rihanna, titulada Pai. Aquesta cançó, que barrejava dancehall, trap i reguetó, va cridar l'atenció no només pel seu ritme enganxós, sinó també per abordar temes rellevants com el feminisme, marcant així un to distintiu a la seva carrera.
Bad Gyal ha destacat per un estil musical que desafia les fronteres tradicionals. Fusiona gèneres com el dancehall, el trap, el reguetó i la música electrònica, creant un so únic que ha ressonat tant a Espanya com a nivell internacional. Aquesta barreja de sons i cultures, juntament amb les seves lletres audaces i directes, ha estat una part fonamental de la identitat artística.
Internacionalment, Bad Gyal ha guanyat reconeixement no només per les seves col·laboracions amb altres artistes destacats a l'àmbit urbà, sinó també per la seva presència a festivals i concerts a diverses parts del món. La seva música ha creuat fronteres, arribant a audiències a Europa, Amèrica Llatina i els Estats Units.