La cantant Bad Gyal durant un concert

Arriba el dia més esperat per als fans de Bad Gyal

L'univers musical i visual de l'àlbum gira es basa en les sensacions que transmet una joia

Bad Gyal publica el seu primer àlbum d'estudi 'La Joya' (Universal Music Llatí/Interscope), un disc que gira al voltant d'un univers musical i visual basat en les sensacions que transmet una joia, com ha explicat el segell discogràfic. 'La Joia' fusiona gèneres urbans amb música llatina amb estils com el reggaeton, dancehall, afrobeat i el house , i inclou cançons que s'han convertit en grans èxits com 'Chulo pt.2', amb Tokischa i Young Miko, o ' Mi Lova', amb Myke Towers.

La cantant catalana, convertida en una icona de la música urbana, presentarà l'àlbum al Palau Sant Jordi de Barcelona el 9 de febrer al marc de la gira 24 Karats tour. El nom del disc fa referència, van explicar des del segell, a tot l'univers de la joieria i les pedres precioses “per la seva estètica, brillantor i connotació d'èxit, però també al procés de creació d'aquestes peces que passa per tallar-les, polir-les i encastar-les en un bon suport per fer dels rovells una cosa especial i exclusiva”.

La cantant Alba Farelo va iniciar la creació de 'La Joia' el 2022, entre Miami, Puerto Rico i Santo Domingo, i va acabar l'àlbum a Barcelona amb els productors Merca Bae, SHB i Fakeguido. Moltes de les cançons de l'àlbum havien estat presentades i publicades per la cantant com Chulo pt.2, amb Tokischa i Young Miko; 'Bota Niña', amb Anitta; 'Real G', de Quevedo; 'Mi Lova', amb Myke Towers, o 'Give me'.

Bad Gyal - Perdió Este Culo (Official Video)

Bad Gyal fusiona a la quinzena de cançons de l'àlbum gèneres urbans amb música de ball llatina. El disc va pel reggaeton, dancehall, afrobeat i el house. Hi ha les col·laboracions de Ñengo Flow, Morad o Tommy Lee Sparta, que se sumen a les de Myke Towers ('Mi Lova'), Anitta ('Bota Niña'), Tokischa i Young Miko ('Chulo pt.2' ) i Quevedo (Real G). La producció la firmen Sky Rompiendo, Scott Storch, Mag, Taiko, Nely L'Arma Secreta, Guincho, Gabriel Do Borel, Jeremy Ayala, Calleb Calloway, Lil Geniuz, Illa, Merca Bae, SHB i Fakeguido.

Gira

'24 Karats tour' farà parada a Barcelona el 9 de febrer amb un concert al Palau Sant Jordi. També actuarà a ciutats com Saragossa, Madrid, la Corunya, València, Granada i Bilbao. Les entrades es van posar a la venda el 28 de novembre passat. Des de la publicació el 2016 de 'Slow wine mixtape', la popularitat de la cantant catalana no ha parat de créixer fins al punt que actualment l'escolten gairebé 14 milions de persones al mes a Spotify i l'any passat va arribar a situar-se per sota dels 500 artistes més escoltats a la plataforma. La cantant també va segellar l'any passat dos concerts importants a la seva trajectòria: un al Palau Sant Jordi i l'altre al Sónar de Nit.