Escena de Joc de Cartes del 17 de gener amb Adrià a l'esquerra i Pilar a la dreta

Una antiga rivalitat i un engany amb el carpaccio centren 'Joc de Cartes' a Lleida

El programa es va desplaçar fins a Lleida per veure el duel entre dos restaurants de cuina creativa i dos de cuina tradicional

Nou duel entre restaurants de cuina tradicional i cuina creativa a 'Joc de Cartes'. Fa dues setmanes va ser a Tarragona i no va acabar d'agradar als seguidors de la sèrie. La principal crítica va ser que els restaurants no es corresponien amb el que deien ser i fins i tot Marc Ribas va puntuar amb un 0 el menjar d'un d'ells. Havien mentit en posar un altre equip de cuiners diferent de l'habitual.

El concursant que no gaudeix menjant

Avui el mateix format es repetia a Lleida. Marc Ribas, amb tres dels concursants, començava visitant l'Espai Insòlit, amb Víctor Abad al capdavant. El restaurant és un hotel el que ha provocat certes crítiques dels seus rivals. Víctor Abad reconeixia, de manera sorprenent, que no gaudeix gaire menjant i que de vegades prefereix el menú infantil. Unes declaracions que han sorprès els aficionats del concurs. A les xarxes socials ha estat de les primeres coses que s'ha comentat.

La segona de les crítiques ha estat pel menjar. No pas per la qualitat, que en general ha estat bo, sinó perquè no encaixava amb el concepte de tradicional. Plats amb influències japoneses i altres elaborats, més propis de cuina creativa, no podien definir-se com a cuina tradicional. Una dels seus rivals ha estat força crítica amb diversos aspectes del restaurant. També han criticat el Víctor per no saber respondre algun dubte, com ara els ingredients del steak tàrtar.

El preu ha estat car, 247 per a 4 persones. El més elevat dels quatre restaurants participants. Tot i que l'Espai Insòlit té molt bones crítiques a les xarxes socials – triomfa a Trip Advisor – aquí ha rebut una nota relativa baixa. Un 5'7 en total.

La propietària que escriu notes a Marc Ribas

Seguint amb la cuina tradicional, Mari Cruz obria les portes de La Roca del Corb a Ribas i als altres tres concursants. La cosa no començava bé. En valorar l'espai, els rivals de la Mari asseguraven que el restaurant era en un barri conflictiu. La decoració no va convèncer encara que el menjar si es podia qualificar de tradicional. L´especialitat: els cargols. També carns a la brasa.

Moment de tensió entre el cuiner i la propietària perquè aquesta última escrivia a Marc Ribas en un paper “Marc ets molt guapo”. El presentador no va voler entrar en més polèmiques i va seguir la broma. Una de les principals crítiques va ser que el carpaccio no semblava de bou, sinó de vedella. Més endavant descobrirem la veritat. El preu: 186,50 euros. La Roca del Corb va rebre un 7'5. Va destacar el dinar amb un 8 encara que l'espai va fer baixar la mitjana.

Pilar Asensio no aconsegueix bona puntuació malgrat la seva àmplia experiència al sector

El tercer restaurant a discòrdia era de cuina creativa. 'El Presseguer', propietat de Pilar Asensio, tota una institució a Lleida. Amb gairebé 40 anys va arribar a tenir fins a 39 restaurants. Ara només en té dos, amb el mateix nom. Aquest de Lleida i un altre a Sabadall. L'espai no va agradar, fins i tot algun rival va assegurar que feia mala olor. També va ser criticat el menjar. No es va considerar prou creativa en alguns aspectes. Els plats, segons la resta de concursants, no estaven ben executats.

També hi va haver crítiques a les postres ja que no es van considerar casolans. El Víctor va definir el restaurant amb una frase molt contundent: “La potència sense control no serveix de res”. El preu: 210,80 euros. La nota final va ser un 6. El dinar només un 4'7. La veritat és que no va deixar bones sensacions.

El Gaudium: Bon restaurant però tancat abans de l'emissió del programa

Finalment vam poder veure el Gaudium, del jove Adrià Figueroa. Els seus rivals van criticar l'espai, el consideraven petit. La cuina tampoc no li va agradar. La Pilar va ser molt crítica amb diversos aspectes com una presumpta taca de pintallavis en un tovalló o la brutícia a la cuina. Tampoc no va agradar als rivals d'Adrià el pop o la salsa Cafè París. També li van atribuir poca creativitat i que el forn estava en molt males condicions. El preu una mica car: 240'30 euros. I la nota final un 5'9, que el situava de manera provisional a la tercera posició.

Un cop recorreguts els quatre restaurants arribava el moment de confrontar. La tensió no ha trigat a arribar. Han saltat espurnes entre la Pilar i l'Adrià. Potser perquè tots dos eren de cuina creativa i volien guanyar al seu 'sector'? Tot indicava que el problema venia de lluny ja que l'Adrià havia treballat al seu dia per a la Pilar i la cosa no va acabar bé.

L'engany amb el carpaccio que no va penalitzar prou la Roca del Corb

Qui també va rebre crítiques va ser Mari. La propietària de la Roca del Corb va acabar reconeixent que el carpaccio de bou no era de bou, sinó de vedella. Cosa que no va agradar res a Marc Ribas. De fet, el presentador del programa va puntuar millor el Gaudium (li va donar un 8) i també va considerar que el restaurant de l'Adrià tenia el plat estrella. Un caneló de cua de vaca vella amb salsa Gaudium.

Un plat que ja ningú no podrà tastar. El restaurant ja ha tancat i segons molts comentaris a les xarxes socials en aquest espai hi ha un restaurant japonès. Les bones notes del Marc no van servir a l'Adrià per guanyar, encara que sí que va pujar a la segona posició. La guanyadora va ser la Mari, de la Roca del Corb. Tot i que els altres concursants la van criticar per la seva estratègia la realitat és que el seu restaurant encaixa bé amb el concepte de tradicional. Justa guanyadora encara que una victòria una mica entelada per l'engany amb el carpaccio.