Muntatge amb una imatge d'una escena de 'Com si fos ahir' amb Litus i Ainoha. En 4 cercles distribuïts a diverses zones, les cares de Jaume Borja i de les 3 guionistes entrevistades

3 guionistes de 'Com si fos ahir' donen algunes pistes sobre el final de temporada

Núria Parera, Carmen Abarca i Cristina Clemente han estat entrevistades a #safareigCSFA

S'acosta el final de la setena temporada de 'Com si fos ahir' i Jaume Borja, director i presentador de #safareigCSFA, ha volgut entrevistar 3 de les guionistes de la sèrie. Les trames arriben al final i ha volgut parlar amb elles per conèixer-ne més detalls. Carmen Abarca, Núria Parera i Cristina Clemente han explicat la seva feina i també han donat algunes pistes –sense fer spoilers– d'aquest tram final.

També han destacat que a hores d'ara ja no començarà cap trama i que ja s'estan enfocant totes per a la finalització. Algunes aniran acabant abans però se'n reserven tres per al capítol final. Evidentment no han dit quines però sembla força clar que una serà la de Maties. La trama del presumpte abusador sexual de menors és molt potent i encara pot fer alguns girs. Les mateixes guionistes afirmen que malgrat la duresa de la trama han gaudit fent-la. Possiblement la trama de Miquel i Noe s'allargui fins al darrer capítol.

La tercera podria ser –i això més que una certesa és opinió personal– el del casament d'Ivan i Ricky. No tant per l'interès –en general en xarxes socials no està agradant– sinó perquè és habitual que els casaments, naixements o fins i tot morts es produeixin a l'últim capítol de la temporada. Caldrà veure com evoluciona, però actualment la cosa no pinta bé. L'organitzadora de casaments els vol col·locar un casament surrealista. A més és repetit i l'ofereix a altres parelles. A Marisol sembla que no li agrada gaire treballar i s'acosta drama.

Altres trames que poden acabar malament

Tampoc cal oblidar la trama de la Joana. Últimament està fent coses rares i tot indica que pateix alguna malaltia. La relació de l'Eva i el Lluc també acabarà malament. Ell té un costat fosc i l'Eva, una vegada més, s'ha il·lusionat ràpidament. La Gemma ja l'ha advertit, però ella fa orelles sordes als consells de la seva amiga, la més assenyada de tot el grup.

El retorn de l'Ainhoa

Una de les trames que eren més interessants és la de l'Ainhoa. Després de setmanes manipulant el Litus, va superar tots els límits i va agredir l'Ismael, el seu fill. Això el va fer reaccionar i la va deixar. Ella se'n va anar i l'última escena que en vam poder veure va ser al carrer amb totes les maletes.

Posteriorment vam saber, gràcies a la Naiara i el Toni Petit, que estava bé i que estava esperant que li concedissin un pis de lloguer social. Oi o mentida? En qualsevol cas, als fans de la sèrie els va saber per poc que la trama acabés així i en xarxes socials tenen clar que Ainhoa tornarà. I que ho farà fent mal.

Era, doncs, una de les preguntes que s'esperava que farien els espectadors de #safareigCSFA. I així ha estat. La resposta de les guionistes ha estat que SÍ, que l'Ainhoa tornarà a aparèixer. No han especificat com però tot indica que no serà per bé. El Litus en perill?

El retorn d'Àngela Cervantes?

Finalment, també ha sorgit la pregunta sobre el possible retorn – ja sigui en forma de cameo o bé com a personatge fix – de l'actriu Ángela Cervantes. El seu paper va ser el de l'Anna, filla de la Sílvia i el Jordi. Actualment el personatge es troba a Nova York. Cervantes té molts compromisos i és difícil encaixar-hi però no es descarta que més endavant faci un cameo.

Temporada 8

D'altra banda, també s'ha parlat de la temporada 8. No hi ha confirmació oficial però res fa pensar que la sèrie s'hagi de cancel·lar. Així ho han transmès les mateixes guionistes. Les audiències són bones - no tant com 'Nissaga de Poder' i altres sèries dels 90 i principis de segle - i ja no hi hauria temps per començar una sèrie nova al setembre. Tot això sense tenir en compte els costos que això implicaria.

Tota l' entrevista la podeu veure a continuació: