Martin Zubimendi en un partit de la Reial Societat

El gallec de l'Arsenal que interessa a la Reial Societat si finalment Zubimendi se'n va

La Reial Societat podria desprendre's d'algun crac el proper estiu si algú paga una xifra molt alta

El gran rendiment de Martín Zubimendi sembla interessar molts clubs d'Europa. Es va parlar del Barça encara que no poden pagar la clàusula de 60 milions que té el centrecampista ni tan sols acostar-se a un preu raonable. I és que tant Zubimendi com Mikel Merino estan a l'expectativa de sortir del club, a causa de l'interès creixent de grans equips d'Europa. Per això, Roberto Olabe ja té a Charlie Patiño, jugador de l'Arsenal, a qui seria el substitut del migcampista.

Zubimendi per Patiño per satisfer els dos clubs

Patiño, de 19 anys, juga com a cedit al Swansea City, però pertany a l'Arsenal. La bona notícia és que aquest acaba el 2025, per la qual cosa el proper estiu es podria iniciar una negociació entre els dos clubs. Per a un escenari millor, l'Arsenal està interessat a Zubimendi, a més d'estar disposat a pagar la seva clàusula de rescissió per 60 milions d'euros. L'interès de la Reial per Patiño podria reduir el cost de Zubimendi per als gunners.

Zubimendi, de 24 anys, porta un total de 15 partits jugats a la Lliga amb 2 gols i 1 assistència vestint la samarreta del conjunt donostiarra aquesta temporada. 7 partits més si sumem Copa del Rei i Champions League. És un migcampista amb bona lectura de joc, velocitat i determinant a l'hora de preparar les jugades ofensives. La sortida de la Reial Societat deixaria un espai que seria cobert per un jove Charlie Patiño, que apunta a desenvolupar el seu màxim potencial per formar part dels clubs més competitius d'Europa.

Qui és Charlie Patiño i com podria encaixar a la Reial Societat?

Charlie Patiño és un jove futbolista anglès amb arrels espanyoles, conegut pel seu talent al centre del camp. Destaca per ser un futbolista amb gran habilitat per manejar la pilota, i ha citat exjugadors de l'Arsenal com Cesc Fábregas, Mikel Arteta i, en particular, Santi Cazorla, com a grans influències en el seu estil de joc.

Pel que fa a la seva adaptació a la Reial Societat, Patiño podria encaixar bé en un equip que valora la tècnica i la possessió de la pilota. El seu estil de joc, influenciat per jugadors tècnicament dotats i amb una bona visió de joc, s'alinea amb l'enfocament tàctic de la Reial Societat, que sovint se centra a mantenir la pilota i crear oportunitats a través del joc col·lectiu. L'habilitat de Patiño per associar-se i crear jugades, juntament amb la tècnica amb la pilota, ho fan un candidat ideal per a un equip que valora el control de la pilota i la creació de joc des del centre del camp. A més, la seva joventut i potencial de desenvolupament el converteixen en un jugador interessant per a un club com la Reial Societat, que té un historial de potenciar joves talents joves gràcies al seu prolífic planter.