Muntatge amb una imatge de Vinicius Jr. provocant el públic de Mestalla. A la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle, Peter Federico i un altre futbolista del València durant un entrenament. A la cantonada inferior esquerra, una emoticona amb cara d'enuig.

A Vinicius se li gira en contra el seu victimisme: Rep a xarxes per hipócrita

La nefasta actitud de Vinicius a la seva campanya - selectiva - contra el racisme

El futbolista del Reial Madrid, Vinicius Junior, no deixa de sorprendre partit rere partit per la seva actitud provocadora contra els jugadors i afició contrària, així com pels seus actes poc esportius als terrenys de joc. Recordem que el futbolista brasiler va abanderar una campanya contra el racisme la temporada passada quan, suposadament, va ser el blanc de diversos insults racistes per part de la grada de Mestalla en el partit que el Reial Madrid estava disputant contra el València.

Vinicius es va erigir a partir de llavors en defensor de la causa contra els actes xenòfobs i va desencadenar una operació mediàtica a gran escala de denúncia dels actes i defensa acèrrima del controvertit futbolista madridista. Tot l'aparell mediàtic de la capital va carregar contra aquest tipus d'esdeveniments, quan altres vegades havien passat de puntetes i amb prou feines li havien donat importància, ja que el blanc dels insults no havien estat cap futbolista del club merengue.

Vinicius, premi Sòcrates per la revista France Football

La magnitud dels esdeveniments esdevinguts a Mestalla van ser tals que la prestigiosa revista France Football va lliurar a Vinicius, durant la gala de la Pilota d'Or del 2023, el premi Sòcrates pel seu compromís per construir una societat més justa i inclusiva. Vinicius es convertia així en el nou Luther King de la causa Black Power contra la discriminació de la raça negra al món.

"Mentre el Brasil enfronta fortes desigualtats socials, que es manifesten en l'accés a una educació de qualitat per a tots, l'Institut Vini. Jr. proposa solucions pedagògiques innovadores per abordar aquest gran problema. A més, les accions de l'Institut Vini. Jr. tenen com a objectiu reduir l'abisme digital al sistema d'educació pública brasiler, un abisme que es va agreujar durant la pandèmia de Covid-19", va destacar la revista francesa.

En aquest sentit, l'Institut Vini Jr. va ser llançat el 2022 amb una inversió al voltant dels 350.000 euros i el 2023 ha crescut fins a més d'un milió. Per al 2024 s'espera que els diners destinats arribin als 2,5 milions.

Crítiques a Vinicius per obviar els insults racistes a Peter Federico

Després del passat partit a Mestella, Vinicius ha estat blanc de les crítiques per part de diferents mitjans pel seu silenci davant els comentaris racistes que va rebre, per part de l'afició del Reial Madrid, el futbolista del València Peter Federico. L'actual premi Sòcrates va optar pel silenci davant uns actes que el futbolista feia bandera des de la temporada passada i que tant enrenou va acabar generant.

Vinicius trencava així amb la seva campanya victimista per la qual havia advocat des de la temporada passada arran del polèmic partit a Mestalla, un fet que no ha deixat indiferent molta gent i que li retreuen per no denunciar uns actes de la mateixa magnitud que va patir ell , en aquest cas sent protagonista el futbolista cedit pel Reial Madrid Peter Federico.