Muntatge amb una imatge del moment de la lesió de Diakhaby ia l'esquerra una emoticona d'ensurt

El terrible pronòstic de diversos metges sobre la lesió de Diakhaby

El futbolista del València es va lesionar de gravetat al partit contra el Reial Madrid

L'estremidora i esgarrifosa lesió del defensor franc-guineà del València en el partit de lliga contra el Reial Madrid a Mestalla va deixar impactat tothom que va presenciar la terrible escena. El futbolista del Madrid Tchouaméni, durant un llanci fortuït del joc , va caure a sobre de la cama de Diakhaby provocant-li una greu lesió al genoll amb una luxació que segons diversos experts és de difícil tractament.

En aquesta línia, diversos metges s'han pronunciat i han afirmat que la lesió del central valencianista és de les lesions més greus que pot patir un futbolista. La imatge de la lesió va ser xocant ja que el genoll de Diakhaby estava completament girat, fora de la seva posició, cosa que va provocar una escena de pànic entre els futbolistes dels dos equips que estaven sobre el verd de Mestalla.

Un any de baixa i possible retirada del futbol

En aquest sentit, han estat diversos els metges que s'han pronunciat sobre la lesió del defensa del València. Un d'ells ha estat el doctor Enrique Gastaldi, que ha explicat a SER Esportius València que la lesió que ha patit Diakhaby "és esgarrifosa. La luxació s'ha emportat lligament creuat anterior i lligament creuat posterior". Una lesió de molt difícil tractament i que el mateix Gastaldi va afirmar que “és una lesió raríssima.

És la lesió més greu que un jugador de futbol pot tenir al genoll. Probablement s'han trencat quatre o cinc lligaments. És una salvatjada de lesió”. Una lesió que el prestigiós traumatòleg va reconèixer que pot suposar estar un any de baixa “Amb aquest tipus de lesió el primer que he de buscar és que el pacient pugui caminar i que no hi hagi més problemes... I no parlem de menys de 9 o 12 mesos de baixa. En aquest tipus de lesions no cal donar terminis. I el mateix porta una o dues operacions”.

L'opinió de Gastaldi sobre la lesió de Diakhaby s'uneix a l'opinió que va donar el metge personal del tennista murcià, Carlos Alcaraz, Juan José López Martínez quan va reconèixer que al programa Estadi Esportiu que "el primer que cal buscar és que el pacient pugui tornar a caminar" i va alertar que "per desgràcia, es tracta d'una lesió gravíssima i, per tant, corre un risc seriós de no poder tornar a jugar a futbol, perquè solen danyar el cartílag, que és una estructura que no es regenera" .

El llarg periple de Diakhaby per recuperar-se de la seva greu lesió no ha fet més que començar, i el futbolista francoguineà haurà d'envoltar-se dels millors especialistes perquè aconsegueixin evitar que la trajectòria esportiva del futbolista s'acabi del tot.