Imatges virals de Leo Messi i Lamine Yamal

VÍDEO: Parla el coordinador del calendari benèfic de la foto de Lamine Yamal i Messi

Va atendre el magazín 'Tot es mou'

Durant aquests dies, s'ha fet viral una imatge d'un Lamine Yamal nounat subjectat per un jove Leo Messi en una banyera. A poc a poc, aquesta sorprenent casualitat s'ha anat desgranant i hem pogut anar coneixent els detalls de per què va passar.

En primer lloc, sabem que va passar el 2007, quan Leo Messi ja integrava el primer equip del Barça i ja havia deixat les seves primeres empremtes. Per exemple, havia anotat un hattrick al Reial Madrid i havia protagonitzat aquell gol històric contra el Getafe.

També ha sortit que aquesta imatge es va prendre en un context solidari, ja que la Fundació Barça va col·laborar amb UNICEF en un projecte orquestrat per l'Sport. Es feien imatges de jugadors del primer equip culer amb nadons de procedència estrangera per a un calendari que es posaven a la venda; els beneficis anaven a parar íntegrament a les arques de l'ONG.

La viral imatge de Leo Messi i Lamine Yamal
La viral imatge de Leo Messi i Lamine Yamal | Joan Monfort

Un altre dels detalls de què hem tingut coneixement en els darrers dies ha estat que l'artífex d'aquestes meravelloses fotos va ser Joan Monfort. Aquest fotògraf treballa com a freelance i els seus principals clients actualment són Associated Press, AP, SEAT i Banc de Santander.

Joan Monfort va ser el fotògraf, però qui va coordinar tot aquell projecte va ser Oriol Canals, que treballava per a l'Sport i ara ho fa per al Diari ARA. Està especialitzat en màrqueting i comunicació i, a més, també és escriptor de novel·la negra . Ell mateix va atendre el programa 'Tot es mou' de TV3 per explicar més detalls.

Les confessions d'Oriol Canals

“És una d'aquestes casualitats de la vida que tinguin lloc en 1 de cada milió ocasions. És una màgia que et regala la vida”, va començar declarant. Evidentment, encara que assegura que s'ho han preguntat en altres entrevistes, desconeixien que Lamine Yamal acabaria convertint-se en el que avui dia és.

També ha explicat que totes les imatges d'aquest calendari benèfic es duien a terme "al vestidor visitant de l'antic Camp Nou després d'un entrenament".

A més, va realitzar diverses sessions de fotos amb Leo Messi a diversos escenaris i en diversos projectes i va confessar que el recorda com "una persona extraordinàriament tímida". I després fa broma: "li feia més por el nen que la càmera".

Una altra de les imatges de Leo Messi amb el nadó Lamine Yamal que s'ha fet viral
Una altra de les imatges de Leo Messi amb el nadó Lamine Yamal que s'ha fet viral | Joan Monfort

A més, el nounat Lamine Yamal estava tens en aquest context en què s'havia de separar de la seva mare. I, per això, el fotògraf Joan Monfort va utilitzar l'aneguet de dutxa que apareix en algunes imatges. Era de la seva filla la Jana.

Després, la mare es va acostar per calmar Lamine, i Joan Monfort va poder captar aquesta imatge tan extraordinària en què també apareix ella.