Tomás Roncero amb la samarreta de la selecció espanyola i auriculars

VÍDEO El discurs surrealista de Tomás Roncero: Cucurecha, Lamine Chamá

La història es repeteix i els periodistes espanyols demostren no conèixer els noms dels internacionals

Ha començat l'Eurocopa. El torneig de seleccions més esperat pels aficionats al futbol es disputa a Alemanya i la Selecció Espanyola juga al grup de la mort. Els espanyols hauran de lluitar amb Itàlia, Croàcia i Albània per passar a vuitens. Aconseguir-ho és fàcil, ja que passen primer i segon de cada grup i els quatre millors tercers d'un total de sis grups. I el primer partit el van aprovar amb nota, golejant Croàcia de Luka Modric.

Espanya és molt lluny del nivell que va oferir fa quinze anys. Una generació d'or liderada per jugadors del FC Barcelona van guanyar l'Eurocopa del 2008, el Mundial del 2010 i l'Eurocopa del 2012. Ara ningú no pensa que La Roja aconseguirà l'Euro 2024 i, ni tan sols està entre els 4 millors combinats. En aquest sentit, totes les travesses assenyalen l'amfitriona Alemanya o Anglaterra com a guanyadores del trofeu i a França i Portugal com a possibles semifinalistes.

A Espanya hi ha ganes de guanyar

A Espanya hi ha ganes de guanyar i convenciment que així serà. Aficionats i periodistes són molt optimistes i consideren que aquest equip pot arribar lluny. El controvertit Tomás Roncero ha protagonitzat unes imatges que s'han fet virals. Són surrealistes i absurdes alhora i demostren el poc interès a dir bé els noms de la seva pròpia selecció.

La història començada amb 'Ceks Fábregas' i 'Bechkan' i continuada amb 'Marc Gui', a més de molts altres exemples, ha continuat amb el lateral català i jugador del Chelsea, Marc Cucurella. Segons Tomás Roncero, es diu 'Cucureta '. Passa el mateix amb l'extrem del FC Barcelona d'origen marroquí, Lamine Yamal, que segons el periodista madrileny i madridista és Lamine Chamá .

El perfil de la xarxa social X Info Blaugrana ha publicat aquest post i es va fer viral en pocs minuts. La publicació s'ha omplert de comentaris i memes advertint a Roncero que per ser un bon patriota primer cal aprendre els noms dels seleccionats. Alguns aficionats ho consideren una manca de respecte molt greu i una actitud que denota poc interès a fer les coses bé.

Passió espanyola

El vídeo segueix amb Tomás Roncero definint la resta de jugadors: "Carvajal amb la seva barra d'espartà", "Nacho com a capità" .... També lloa la figura d'Álvaro Morata, moltes vegades criticat i qüestionat. El jugador de l'Atlètic de Madrid és un dels líders a la davantera i un dels responsables de marcar els gols de la Selecció. "Vas tenir tres grans derrotes, però aquesta serà la teva gran victòria com a capità" , afegeix.