Muntatge amb l'estadi de Mestalla, Rubén Baraja al centre de la imatge i un cercle amb una galàxia a dalt a la dreta

El València a punt de tancar el seu 'galàctic' per a la temporada 2024/2025

El conjunt che està negociant l?arribat d?un exjugador del Barça

El València CF no passa un dels seus millors moments ni esportius ni econòmics. El deute actual del club és de 335 milions d'euros, la qual cosa significa un llast per a un Peter Lim que porta invertits al club valencianista 250 milions d'euros.

Amb la construcció del nou Mestalla paralitzat, i un equip que en el pla esportiu no sap què és competir a Europa des del 10 de març del 2020 quan va ser eliminat per l'Atalanta a la Champions League.

Amb tot aquest panorama l'equip de Baraja busca conformar una plantilla que millori la novena posició d'aquest any i que pugui tornar a lluitar per entrar a Europa, i per això el València s'ha fixat en un jugador: Un 'galàctic' .

Adama Traoré, objectiu del València CF

El club txe, segons el portal fichajes.net, ja hauria començat a negociar amb el Fulham el traspàs del futbolista espanyol, que va sortir del planter del Barça i que aquesta temporada les lesions li han condicionat la seva falta de continuïtat a l'equip londinenc.

Traoré només ha pogut disputar 17 partits amb el Fulham en què ha anotat 2 gols i ha donat 3 assistències. El calvari de les lesions, però, s'ha acarnissat amb el futbolista de l'Hospitalet de Llobregat que li han avortat qualsevol opció de poder consolidar-se com un dels grans talents d'Europa.

Adama Traore top dribbles | Unstoppable speed, skills, control, power

Format al Barça i carrera a la Premier

Traoré, que va ingressar al futbol base del Barça amb 8 anys va passar tota la seva formació al club blaugrana arribant al primer equip en dues etapes diferents amb què va disputar a penes 25 partits, va marcar 2 gols i va repartir 4 assistències .

Traoré ha fet, bona part de la seva carrera, a Anglaterra on ha passat per equips com l' Aston Villa, el Middlesbrough i el Wolverhampton fins que va arribar l'estiu passat com a agent lliure al Fulham, però una lesió patida el 3 de setembre del 2023 al tendó de la corva el va mantenir 2 mesos allunyat dels terrenys de joc.

Les característiques de Traoré són ideals per a una competició com la Premier League on exigeix un gran desplegament físic que Traoré compleix amb solvència, alhora que és una lliga on s'imprimeix molta velocitat i el joc és molt dinàmic. Els extrems com Traoré estan molt exigits a alts esforços i tenen menys temps de recuperació que altres demarcacions.

Preu i adaptació al València

Traoré té contracte amb el Fulham fins al juny de 2025, als seus 28 anys està un punt crucial de la seva carrera per poder explotar el talent que té a les seves botes. Tot i que el club londinenc no hi ha posat un preu, sí que hi hauria una primera predisposició per negociar amb el València.

Segons el portal Transfermarkt, el valor de mercat d'Adama Traoré oscil·laria els 9 milions d'euros, una xifra que el València intentarà rebaixar i poder arribar a un bon acord amb el conjunt anglès.

El perfil de Traoré és el d'un extrem dret nat, molt dotat físicament i que permet fer grans acceleracions i canvis de ritme per trencar la seva marca per fora i posar bons centres a l'àrea rival. A més, té una gran destresa amb la pilota als peus i que el converteixen en un jugador molt perillós si el lateral contrari no té alguna cobertura.

El seu encaix al València podria ser òptim per a Rubén Baraja que podria veure molt reforçada la seva posició d'extrem dret, on sol jugar Diego López, i on Traoré li imprimiria molta més velocitat i poder desbordar que el futbolista de Turón. Traoré té una gran complicitat amb els davanters centres de manera que la connexió amb Alberto Marí o Hugo Duro està assegurada.

L'arribada de Traoré a València es troba en un punt molt incipient, però la tornada del que va ser internacional absolut a la lliga espanyola podria suposar una nova oportunitat per al jugador per pujar al tren de l'èxit i del València per tornar 5 anys després a Europa .