Muntatge amb l'estadi de Mestalla, Rubén Baraja al centre de la imatge i un cercle difuminat a dalt a la dreta

El València prepara un altre fitxatge estrella per arribar a Europa

El quadre che posa el focus en un dels jugadors amb més potencial de la lliga

El València CF ha quedat per quart any consecutiu sense poder disputar competicions europees. L'equip del Pipo Baraja li costa conformar una plantilla, que es basa en jugadors molt joves de gran projecció, però que no han aconseguit l'objectiu marcat de jugar a Europa l'any que ve.

Tot i així, el club presidit per Peter Lim preveu executar alguns moviments de cara al proper mercat de fitxatges que aconsegueixin augmentar el nivell de la plantilla i poder lluitar per objectius més ambiciosos. I el club de la capital del Túria ja estaria estudiant una incorporació de molt nivell.

L'arribada d'Ez Abde

El futbolista del Reial Betis no ha quallat una bona temporada al Benito Villamarín. On ha jugat 28 partits i ha aportat 1 gol. Abde prometia molt quan va irrompre al primer equip de Barça la temporada 2021/2022 amb què va disputar 12 partits i va anotar una mica, donant mostres de la seva qualitat i desequilibri a la banda.

La seva cessió a l'Osasuna la temporada següent a Osasuna va ser molt fructífera ja que al conjunt d'Arrasate va deixar molt bones sensacions disputant 34 partits, anotant 6 gols i donant 4 assistències. Però el Betis s'hi va fixar ràpidament i va abonar 7'5 milions d'euros on el Barça es reservava el 50% d'una possible venda.

Abde Ezzalzouli ● Welcome to Real Betis ??? Best Skills & Goals

Descartat per Manuel Pellegrini, tot i tenir contracte fins al 2028, i segons fonts del Gol Digital, el València s'ha interessat en aconseguir els serveis de l'internacional marroquí. Una operació complexa ja que Abde té un valor de mercat de 12 milions d'euros, i el club che hauria de fer un gran desemborsament en espera d'alguna venda que es pugui produir.

Baraja aposta pels joves amb projecció

El Pipo Baraja ha demostrat, per activa i per passiva, que confia molt en els futbolistes joves amb projecció de futur. Els casos més clars són el protagonisme que han tingut jugador com Christian Mosquera, Pepelu, Hugo Duro, d'entre altres. Abde als seus 22 anys compleix els requisits que exigeix l'entrenador valencianista.

Abde podria reforçar el flanc dret de l'equip txe, ja que sol irrompre com a extrem enganxat a banda amb gran desequilibri amb pilota als peus, i explotant la seva velocitat amb pilotes a l'espai, a més de ser un gran assistent per als davanters centres com Hugo Duro. La seva capacitat de desbordament és molt àmplia ja que pot fer-ho per fora arribant a línia de fons o traçant diagonals per orientar el xut a la porteria rival.

Baraja planteja un 4-4-2 amb extrems molt enganxats a banda, on Abde és la seva principal fortalesa, i sol utilitzar els extrems a la primera pressió en camp rival, que combina amb una disposició de bloc mitjà amb les línies molt juntes per concedir poc al rival. L'internacional marroquí destaca pel seu enorme sacrifici en la pressió sense pilota que propicia recuperació de pilotes a camp contrari.

Abde es podria adaptar a les dues disposicions de Rubén Baraja que combina un 4-4-2 defensiu i un 4-1-4-1 en fase ofensiva, amb els extrems molt oberts eixamplant el camp, on Abde amb espais és letal quan té espai per córrer i encarar el seu marcador.

L'Osasuna, la segona via d'Abde

Segons informacions del diari Sport, Abde també estaria contemplant l'interès que li ha arribat des del club navarrès. Alllà va exhibir el seu millor futbol i Arrasate ja el coneix. Amb el que és un valor afegit per al futbolista internacional pel Marroc.

La pugna amb el València es preveu molt dura, ja que Arrasate va aconseguir trobar el lloc ideal a Abde per explotar i potenciar les habilitats d'extrem desequilibrant, amb gran capacitat d'associació i bona capacitat per arribar a l'àrea rival i definir.

Arrasate destaca per un joc de possessió de pilota, al qual Abde venia acostumat a les categories inferiors del Barça, i on el completa amb una pressió alta on l'exblaugrana és molt intens sent una de les puntes de llança de la primera línia de pressió.

L'acoblament al joc d'Arrasate ha demostrat que ha estat exitós per a Abde, que haurà de decidir durant el mercat d'estiu quina serà la destinació per a la temporada que ve.