Muntatge amb una imatge de l'estadi de San Mamés de fons. En primer terme, una ombra negra dhome. Dins l'ombra, l'escut del València i tres signes d'interrogació

El València CF vol un jugador de l'Athletic de Bilbao... i ho vol gratis

Es tracta d'un futbolista amb una llarga trajectòria a l'equip basc

A la final de la Copa del Rei 2024, l'Athletic Club i el Mallorca van empatar 1-1 en el temps reglamentari, i la victòria es va decidir finalment a favor de l'Athletic Club per 4-2 a la tanda de penals. Durant el partit, Iker Muniain va ser crucial per al seu equip, especialment en moments claus, fregant el gol amb un llançament de falta a la primera part del temps extra. Tot i que no va marcar, la seva participació va ser decisiva per portar l'Athletic a la victòria. Nico Williams, per part seva, ha estat nomenat l'home del partit. Aquesta victòria va marcar el 24è títol de Copa del Rei per a l'Athletic Club, el seu primer títol des de 1984

El camí cap a la final va incloure victòries destacades de l'Athletic sobre equips com l'Atlètic de Madrid a les semifinals, amb un marcador global de 4-0. D'altra banda, el Mallorca va arribar a la final després de superar la Reial Societat en penals després d'un empat global d'1-1 a les semifinals. Aquesta final va ser important per a un Mallorca amb una actuació discreta a l'actual edició de la Lliga. Els de Javier Aguirre buscaven el segon títol de Copa del Rei, el primer des del 2003.

Un mite athleticzale

Iker Muniain, amb una carrera desenvolupada íntegrament a l'Athletic Club des de la seva incorporació als 12 anys, s'ha erigit com una figura emblemàtica tant dins com fora del camp per a l'equip i l'afició. Des del seu debut als 16 anys, Muniain ha batut rècords de precocitat al club, sent el jugador més jove a disputar un partit oficial ia marcar tant en competicions nacionals com europees per a l'Athletic.

Conegut per la seva agilitat, tècnica i capacitat per operar en espais reduïts, Muniain es destaca per la seva habilitat per driblar i la velocitat amb la pilota als peus. El seu paper com a capità reflecteix no només la qualitat tècnica sinó també les habilitats de lideratge, convertint-lo en un jugador clau per a l'equip. Les seves estadístiques al llarg de la seva carrera demostren la seva importància, amb un nombre notable de partits jugats i una contribució significativa en gols i assistències per a l'Athletic Club.

El novembre del 2018, Muniain va signar un nou contracte amb l'Athletic Club que s'estén fins a l'estiu del 2024. Ara acaba contracte i no està gens clar la seva renovació. La seva importància a l'equip ha anat disminuint. Té 31 anys i ja és un veterà amb més de 400 partits de Lliga amb la samarreta de l'Athletic de Bilbao, l'única que ara ha vestit a nivell de clubs. En cas que finalment decideixi no renovar –o el club no vulgui– el València està a l'aguait.

Els valencians tenen una complicada situació financera, per la qual cosa un fitxatge a cost 0 seria molt interessant per als de Rubén Baraja.

ATHLETIC BILBAO VS MALLORCA1 (4-2) 1 entrevista Iker Muniain 2024

Com encaixaria al València?

La possibilitat del trasllat al València implicaria una adaptació a un estil diferent sota la direcció tècnica de Rubén Baraja. Muniain podria encaixar en un rol ofensiu que aprofiti la seva capacitat per crear oportunitats i la seva versatilitat per jugar tant a bandes com al centre del camp. El conjunt che lluita per classificar-se per a competicions europees la temporada que ve. No serà fàcil però té opcions de ser a Conference League. Millor ho té l'Athletic Club. Gràcies a alçar el títol de Copa del Rei s'ha assegurat estar a la propera Europa League i encara té opcions d'entrar a Champions League.